About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το παιδί που έσωσε τα Χριστούγεννα

Από τη μαθήτρια του Ε4 Αριάνθη Π.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!

  Εκείνο το χιονισμένο απόγευμα, ο Άγιος Βασίλης καθόταν στην πολυθρόνα του πίνοντας ζεστό τσάι, περιτριγυρισμένος από τα ζωάκια του και τα ξωτικά του βλέποντας φωτογραφίες από το album του αναστέναζε ενθυμούμενος πόσο καλύτερα ήταν στα παλιά τα χρόνια.

- Χο, χο, χο! Τι ωραία που ήταν τα παλιά τα χρόνια! Τότε που δεν υπήρχαν οι υπολογιστές, τα tablets… Τότε που σε όλα τα σπίτια υπήρχαν καμινάδες. Τώρα υπάρχουν τόσες κεραίες της τηλεόρασης που ενοχλούν τους καημένους τους ταράνδους μου.
- Έτσι όπως εξελίχθηκε ο κόσμος… πολλά έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας! απάντησε ένα έξυπνο ξωτικό.

- Τι λέτε; Πάμε μία βόλτα έξω μήπως και άλλαξαν τα πράγματα; αναρωτήθηκε ο Άγιος Βασίλης.

-Ναι, ναι!! φώναξαν μερικά ξωτικά.
Έτσι λοιπόν βγήκαν μία βόλτα έξω! Μα τι να δουν!


- Ένας χρόνος πέρασε

κι όμως καμία αλλαγή! Πόλεμος από ΄δω …πόλεμος από ΄κει…
Ο Άγιος Βασίλης, σύμβολο της Ειρήνης και της Χαράς, δεν άντεξε άλλο η ψυχούλα του τον πόνο και τη δυστυχία να περικυκλώνει όλη τη Γη, και έπεσε σε βαθιά μελαγχολία και υπήρχε ο φόβος φέτος να μην γιορταστούν τα Χριστούγεννα.

Αυτός ο αναστεναγμός του, αντήχησε σε όλον τον κόσμο. Πέρασε δάση για δάση, μέχρι που έφτασε στα αυτιά του Πητ.
Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι στους δρόμους μη ξέροντας τι να κάνουν. Άλλοι όμως ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους στεναχωρημένοι.
Γιατροί και γιατροί πέρασαν από το σπίτι του για να λύσουν το πρόβλημά του. Κανείς όμως δεν κρατούσε το μαγικό φίλτρο. Όλοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους απαρηγόρητοι που φέτος δε θα γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, σκεφτικοί μήπως αυτοί έφταιγαν που φέτος ήταν άρρωστος ο Άγιος Βασίλης.
- Ποιος θα πούμε στα παιδιά ότι φταίει που δε θα εμφανιστεί φέτος ο Άγιος Βασίλης;
- Τριά λα λι λα ρι λα λο τριά λα λι λα λέρο ! Μαμά, σκέφτηκα τι δώρο θα ζητήσω φέτος από τον Άγιο Βασίλη!
- Δε τα έμαθες Πητ ότι φέτος δε θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, επειδή δε θα έρθει ο Άγιος Βασίλης;

- Και ποια είναι η αιτία!;;;; Δε γίνεται να περάσουμε Χριστούγεννα χωρίς τον Άγιο Βασίλη! Θα κάνω τα πάντα!!!

O Πητ αποφασισμένος να σώσει τα Χριστούγεννα, ξεκίνησε για το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Ο Πητ, δε συνάντησε κινδύνους γιατί είχε φίλους μέσα στα δάση. Στο τέλος όμως ένιωσε το χιόνι να μπαίνει στο σώμα του αλλά δε το έβαλε κάτω. ΞΑΦΝΙΚΑ!, ο Πητ βλέπει κάτι λαμπερό να φαντάζει. Έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για να δει τι είναι. Πλησιάζοντας κατάλαβε ότι ήταν το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Χτύπησε την πόρτα και… τι να δει ένα μικρό ανθρωπάκι. Ξαφνιασμένος ρώτησε:

- Γεια σου! Ποιος είσαι;

- Είμαι η Μπελ, το μικρό συμβουλευτικό ξωτικό του Άγιου Βασίλη! Τι θέλεις;

- Ήρθα να βοηθήσω, γιατί ακούστηκε στον κόσμο και έφτασε στα αυτιά μου ότι ο Άγιος Βασίλης………
- Ναι, ναι πέρνα.
Ο Πητ εντυπωσιάστηκε απ’ την ατμόσφαιρα του σπιτιού του Άγιου Βασίλη. Κατάλαβε ότι ολόκληρη η ζωή του ήταν να κάνει τις ζωές των ανθρώπων χαρούμενες , να προσφέρει απ’ τις δημιουργίες του και να σκορπίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα στις ψυχές των παιδιών. Πώς ήταν δυνατόν τώρα να έχει πέσει σε μελαγχολία και να έχει επικρατήσει σε αυτό το λαμπερό σπίτι η ησυχία και η θλίψη;!;!; Τότε ο Πητ βγάζει από το μαγικό του σακίδιο τη μαγική του φλογέρα. Τέτοια ήταν η γαλήνη που έκανε τον Άγιο Βασίλη να αναπηδήσει απ’ την κουνιστή του καρέκλα. Κάτι μαγικό σήκωσε απ’ την καρέκλα τον Άγιο Βασίλη. Ο μαγικός ήχος της φλογέρας μεταμόρφωσε τον Πήτ σε ένα μικρό αγγελικό ξωτικό με μαγικά χέρια και μεγάλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να κάνουν τις μεγαλύτερες συμφορές του κόσμου να πάψουν, όπως ο πόλεμος η φτώχεια, η πείνα. Ο Άγιος Βασίλης περίμενε καιρό αυτό το μικρό πλάσμα να κάνει την εμφάνισή του, καθώς η μόνη του επιθυμία ήταν να ζουν όλα τα παιδάκια του κόσμου σε ειρηνικό περιβάλλον με αρκετό φαγητό και όλα τα αγαθά που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα.
Τώρα, μπορούσε να μείνει ήσυχος ότι θα έβρισκε τις καμινάδες στη θέση τους για να στείλει τα δώρα του.

Στο μεταξύ, είχε ήδη ο Άγιος Βασίλης να τρέχει από δω, να τρέχει από εκεί, να τρέχει για τις ετοιμασίες του, για τα ταξίδια του… Είχε άλλωστε χάσει πολύτιμο χρόνο και τώρα έτρεχε και δεν προλάβαινε. Όλο στα δώρα σκουντουφλούσε από τη μεγάλη αγωνία του για τη μεγάλη βραδιά γιατί έπρεπε να ετοιμάσει 100.000.000 σάκους και έναν τους οποίους θα έκανε διανομή σε ένα βράδυ. Φανταστείτε τι δυνάμεις θα πρέπει να έχει μαζέψει και πόσο γρήγορους ταράνδους θα πρέπει να έχει.


Το μεγάλο ταξίδι ξεκινά από….. (10,9,8,7,6,5,4,3,2,1)    



ΖΗΤΩ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου