About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μία αξέχαστη εκδρομή


 από τη μαθήτρια του Ε4  Αριάνθη Π.

    
Επιτέλους, μετά από σαράντα λεπτά στο λεωφορείο φτάσαμε στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά. Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός. Ήδη οι πρώτες ψιχάλες μας συνάντησαν στο δρόμο.
 Εντυπωσιάστηκα! Το κτήριο ήταν υπέροχο! Είναι καινούριο. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό αλλά είναι φρεσκοβαμμένο με χρώματα που εκφράζουν εκείνο το διάσημο συγγραφέα! Ο πολυχώρος ήταν γεμάτος με φωτογραφίες του μαζί με την οικογένειά του. Εκείνον με την γυναίκα του την Ελένη και τις δύο του αδερφές Αναστασία και Ελένη. Επίσης ο πολυχώρος τώρα τα Χριστούγεννα, είναι γεμάτος με στολίδια που τον κάνουν ιδιαίτερο.

  Το πωλητήριο ήταν γεμάτο με βιβλία που δεν ήξερες ποιο να διαλέξεις. Οι άνθρωποι όλοι ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Νιώθω υπερήφανη που γεννήθηκα στην Κρήτη, το νησί που γεννήθηκε κι αυτός.
  Μετά από κάποια ώρα μας έδειξαν ένα βίντεο. Έδειχνε τα ταξίδια του Καζαντζάκη και τι ταξιδιωτικό βιβλίο δημιουργούσε στο κάθε ένα από αυτά. Μα πιο πολύ μου έκανε εντύπωση η φράση αυτή: «Όπου αστοχήσεις πήγαινε και όπου πετύχεις φύγε».  Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ίσως αυτό ακριβώς που έκανε ο Καζαντζάκης πράξη στη ζωή του, τη διαρκή προσπάθεια να πετύχει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου