About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

To ήξερες ότι τα περισσότερα κραγιόν περιέχουν λέπια ψαριών; Και άλλα 14 facts που δεν ήξερες!

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Κωνσταντίνα Χ.

  Ο "σκληρός δίσκος" σου καθημερινά γεμίζει με διάφορες πληροφορίες από παντού. Κάποιες είναι σημαντικές, κάποιες ασήμαντες και κάποιες demi. Που και που όμως χρειάζεσαι μια αναβάθμιση από πληροφορίες guarantee που 'ναι μεν είναι περίεργες, αλλόκοτες αλλά σίγουρα θα αποθηκευτούν βαθιά στο λογισμικό σου. Όπως είναι οι παρακάτω! 

1. Ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας, τον 10ο αιώνα, είχε στην προσωπική του βιβλιοθήκη 117.000 τόμους, τους οποίους και τους έπαιρνε μαζί του όπου και αν πήγαινε! Το περίεργο ήταν ότι τους τόμους τους μετέφεραν καμήλες οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί να βαδίζουν με αλφαβητική σειρά!

2. Τα μέλη τhς ευαγγελικής σέκτας "Αδελφότητα της Μοραβίας", στη Βαυαρία, εξαιτίας του ότι είχαν αποστροφή στη βία και στην αιματοχυσία , όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

3. Οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας, εκεί γύρω στον 3ο αιώνα π.Χ. φορούσαν μασέλες που ήταν φτιαγμένες από δόντια ζώων.

4. Στην Αγγλία, τον 18ο αιώνα, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας άνθρωπος σε κάθε παράνομη λέσχη, όπου σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία, η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια.

5. Τα περισσότερα κραγιόν περιέχουν λέπια ψαριών! 

6. Κανένα τετράγωνο χαρτί δεν μπορεί να τσακιστεί στη μέση πάνω από 7 φορές! (Είμαι σίγουρη πως τώρα κάνεις το τεστ!)

7. Σε ένα μπαλάκι του γκολφ υπάρχουν 336 λακουβίτσες.

8. Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο.

9. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν σε πέτρινα μαξιλάρια.

10. Ο Mel Blanc, ο ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή του στον Μπαγκς Μπάνι, ήταν αλλεργικός στα καρότα.

11. Οι Αμερικάνοι τρώνε σε καθημερινή βάση 72.000 τετραγωνικά μέτρα πίτσα.

12. Οι επιβάτες της πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο από τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο από όλους. 

13. Ο δολοφόνος Κένεθ Γουίλιαμς, προκειμένου να δραπετεύσει από τις φυλακές του Λιτλ Ροκ του Άρκανσο, μπήκε σε ένα βαρέλι που περιείχε πολτό χοιρινού κρέατος. Το βαρέλι βρισκόταν στην κουζίνα της φυλακής. Λίγο αργότερα δραπέτευσε, όταν πετάχτηκαν τα σκουπίδια στη φάρμα της φυλακής. 

14. Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια ενός έτους λόγω του ότι χρησιμοποίησαν προϊόντα για δεξιόχειρες.



πηγη : followme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου