About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το γκολφ

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μιχάλη Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το γκολφ  Το γκολφ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με ειδικό εξοπλισμό (μπαστούνια) και μπάλα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αγγλία και στις Η.Π.Α.
 Την καταγωγή του παιχνιδιού διεκδικούν αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Κίνα, αν και με την σύγχρονη μορφή του φέρεται πως ξεκίνησε από τη Σκωτία.
  Είναι το λεγόμενο παιχνίδι των πλουσίων γιατί απαιτεί πολύ ελεύθερο χρόνο και πολλά χρήματα, καθώς τόσο ο εξοπλισμός, όσο και τα γήπεδα του είναι πολύ ακριβά.
  Τα γήπεδα του γκολφ είναι συνήθως από γρασίδι και διαθέτουν τρύπες-στόχους οι οποίες σημειώνονται με σημαιάκια. Τα τερέν είναι συνήθως ανισόπεδα, με αρκετές διαφοροποιήσεις προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο δυσκολίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Το γκολφ
  Κάθε γύρος στο γκολφ βασίζεται στο παίξιμο ενός αριθμού τρυπών σε μια συγκεκριμένη σειρά. Ένας βασικός γύρος αποτελείται από 18 τρύπες που παίζονται από μία φορά η κάθε μία, ενώ υπάρχει και σύντομο παιχνίδι με 9 τρύπες.
  Σκοπός του παιχνιδιού είναι η εισαγωγή της μπάλας στις τρύπες, χτυπώντας την με το μπαστούνι, με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μαζί του μια τσάντα με το πολύ 14 μπαστούνια συγκεκριμένων προδιαγραφών.
Αποτέλεσμα εικόνας για Το γκολφ  Πολλές φορές οι αποστάσεις μεταξύ των τρυπών σε ένα γήπεδο γκολφ είναι τόσο μεγάλες που χρησιμοποιούνται ειδικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τη μεταφορά των παικτών, τα λεγόμενα golf cars.









Πηγή: ti-einai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου