About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δημήτρης Διαμαντίδης...

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιώργο Φ.

 Ας διαβάσουμε μερικές πληροφορίες για έναν απ’ τους καλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες που έχουν περάσει από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα. 
 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γεννημένος στην Καστοριά την 6 Μαΐου 1980, είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 1.96 m, βάρος 89 kg και αγωνίζεται στις θέσεις πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ (κόμπο γκαρντ) αλλά και ως σμολ φόργουορντ αν χρειαστεί. Αγωνίζεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού με το νούμερο 13 από το 2004. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους παίχτες στην ιστορία του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Καστοριανός γκαρντ με την ομάδα του Παναθηναϊκούέχει κερδίσει άφθονες διακρίσεις σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.
 Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχοντας κερδίσει τον τίτλο 6 φορές. Το 2007 έλαβε τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη.Το καλοκαίρι του 1999, σε ηλικία 19 ετών, ο Διαμαντίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, όταν πήρε μεταγραφή από την ομάδα της γενέτειράς του, για να αγωνιστεί στον Ηρακλή. Από την επόμενη σεζόν έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τη βοήθησε να ανακάμψει και πάλι. Ως μέλος της ομάδας του Ηρακλή, κέρδισε τον τίτλο του Πολυτιμότερου παίχτη του Ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2003-2004, όταν και πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. το 2011 έλαβε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη στην Ευρώπη.


Πηγή:wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου