About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα τρία πιο επικίνδυνα αθλήματα!

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιάννη Αγ.

 Διαβάστε τα τρία πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο και δείτε ένα βίντεο για το base jumping.

Το base jamping:
 Πηδώντας από κορυφές βουνών, βράχων, από γέφυρες και ψηλά κτίρια, έστω και με αλεξίπτωτο στην πλάτη, δεν μπορεί παρά να είναι μια άκρως επικίνδυνη πτώση. Οι καιρικές συνθήκες, η φορά του ανέμου αλλά και μια λάθος εκτίμηση του άλτη μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Αν και η εκπαίδευση των περισσότερων αθλητών που μετέχουν στο BASE Jumping τούς επιτρέπει να έχουν μια ομαλή προσγείωση στο έδαφος, δεν είναι λίγες οι φορές που προσγειώθηκαν… ανώμαλα.

Το high altitude climbing:
 Η αναρρίχηση σε μεγάλα υψόμετρα μπορεί να είναι ένα θεαματικό άθλημα, που ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη των συμμετεχόντων, όμως αποτελεί και μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όποιον αποφασίζει να ανέβει στα… ψηλά βουνά! Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί πάνω αλλά και η δύσκολη ανάβαση σε απότομες πλαγιές και ανώμαλα βράχια είναι αρκετά για να κάνουν την αναρρίχηση ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα.

Το Hlli-Skiing:
 Γνωστό στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το Helli-skiing θεωρείται το ένατο πιο επικίνδυνο άθλημα στον κόσμο αλλά και ένα από τα πλέον ακριβά. Ο λόγος; Ένα ελικόπτερο ανεβάζει τον διαγωνιζόμενο στην ψηλότερη κορυφή του χιονισμένου βουνού και εκείνος στη συνέχεια οφείλει να κάνει την κατάβασή του όσο πιο καλά μπορεί. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε απότομες πλαγιές που προσεγγίζει το ελικόπτερο, τα πάντα μπορούν να συμβούν


πηγη:perierga.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου