About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Στ τάξη στο Πανεπιστήμιο

απο τη μαθήτρια του Στ1 Ειρήνη Κ.
 
   Κάναμε μια επίσκεψη στο χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ηρακλείου και μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα. 
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, πήγαμε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου όπου  είδαμε ότι δεν είχε μόνο βιβλία αλλά είχε και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να μπορούν οι φοιτητές να βλέπουν διαδικτυακά βιβλία αλλά και για να κάνουν εργασίες ή να εκτυπώνουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν .

  Οι αίθουσες του πανεπιστημίου είναι σύγχρονες και ανανεωμένες .Όμως και η αυλή του , έχει πολλά ωραία λουλούδια και βότανα για να μπορούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι φοιτητές να κάνουν πειράματα , να φτιάχνουν φυτολόγια και φάρμακα . 
Οι φοιτητές μπορούν να δουλεύουν στους υπολογιστές αλλά και να δανείζονται βιβλία ιατρικά και φυσικά, απ΄ τα οποία τα περισσότερα είναι αγγλικά.     Επίσης ένα μέρος της βιβλιοθήκης είναι στο υπόγειο το οποίο έχει περιοδικά ιατρικού και φυσικού ενδιαφέροντος .
Έξω από το μέρος της βιβλιοθήκης που έχει τους υπολογιστές υπάρχουν τηλεοράσεις που ενημερώνουν τους φοιτητές για τα τυχόν  σεμιναρία .Στις αίθουσες του πανεπιστημίου απαγορεύονται οι τσάντες για αυτό υπάρχουν ειδικά ντουλαπάκια για να βάζουν οι φοιτητές τα πράγματά τους .Λίγο πιο κάτω υπάρχουν υπολογιστές όχι για εργασίες αλλά για μία σύντομη ανάγνωση κάποιας άγνωστης πληροφορίας .
    Μετά από την ξενάγησή μας πήγαμε στην καφετέρια του πανεπιστημίου για να ξεκουραστούμε .Στη συνέχεια πήγαμε στο χημικό εργαστήρι. Εκεί κάναμε μερικά πειράματα για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα οξέα τις βάσεις και τα άλατα.
Περάσαμε πολύ ωραία και παρόλο που δεν ξέρουμε τι θα σπουδάσουμε, αν κάποιος από εμάς θέλει να γίνει χημικός ή ιατρόςτο πανεπιστήμιο ιατρικής και χημικής ειδικότητας είναι ένας πολύ φιλόξενος χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου