About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αίνιγμα

Γράψτε την απάντηση στα σχόλια

  Ένας κλέφτης μπαίνει σε ένα χωράφι και κλέβει ένα πανέρι με πορτοκάλια. Στον δρόμο τον βλέπει ένας χωρικός και του λέει πως για να μην τον καρφώσει θα πρέπει να του δώσει τα μισά από τα πορτοκάλια που έχει στο πανέρι του και μισό πορτοκάλι ακόμα. Ο κλέφτης συμβιβάζεται και φεύγει. Παρακάτω τον σταματάει κι άλλος χωρικός και του λέει το ίδιο πράγμα: θέλει τα μισά από τα πορτοκάλια που του έχουν απομείνει και μισό πορτοκάλι ακόμα. Ο κλέφτης τα δίνει και αυτά, αλλά παρακάτω πέφτει και σε τρίτο χωρικό ο οποίος του λέει πάλι το ίδιο. Όταν ο κλέφτης δίνει και σ” αυτόν τα μισά από τα πορτοκάλια του και μισό ακόμα , κοιτάζει μέσα στο πανέρι και βλέπει πως του έχει απομείνει ένα πορτοκάλι. Πόσα είχε κλέψει αρχικά?

Ο Δυόσμος

  (απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ.. και Αριάδνη Κ.)

 Ο Δυόσμος είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή φυτά σε Ελληνικούς κήπους και μπαλκόνια. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μέντα και έχει πάνω απο 30 ποικιλίες. Έχει ωραίο και πλούσιο πράσινο φύλλωμα αλλά αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το υπέροχο, μοναδικό και πιπεράτο του άρωμα. Φυτέψτε τον σε ένα σημείο απο το οποίο περνάτε συχνά. Έτσι κάθε φορά που θα τον αγγίζετε, το άρωμα του θα “σκορπίζεται σε όλο το χώρο!

Η γύρη

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)


  Επιλέξαμε να γράψουμε για την γύρη για να την μάθει περισσότερος κόσμος!
  Η γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Όσο περισσότερα χρώματα έχουν οι μπαλίτσες της γύρης τόσο πιο θρεπτική θεωρείται. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες , βιταμίνες , απαραίτητα αμινοξέα , ορμόνες , ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.


Βασιλικός πολτός , πηγή βιταμινών και αμινοξέων.

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)

   Ξερετε τι είναι ο βασιλικός πολτός;Σε τι είναι χρήσιμος;Αν όχι , να η ευκαιρία να το μάθετε!!!
Ξέρετε τι είναι ο βασιλικός πολτός; Σε τι είναι χρήσιμος; Αν όχι , να η ευκαιρία να το μάθετε!!! Ο βασιλικός πολτός παράγεται απο τις εργάτριες μέλισσες. Είναι άσπρος σαν το γάλα , κρεμώδης , ισχυρά όξινος , ιδιάζουσα οσμή και αρκετά ξινή γεύση. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Περιέχει ακόμη


Συνέντευξη από τον προπονητή ακαδημιών του ΠΟΑ κύριο Μανώλη Γιακουμάκη.

απο τους μαθητές του Στ1 Γιώργο  Σ. και Νικόλα Κ.


  Πήραμε συνέντευξη από τον προπονητή μας τον κύριο Γιακουμάκη. Ο κύριος Γιακουμάκης πριν γίνει προπονητής, είχε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα στον ΠΟΑ. 

ØΠόσο χρονών αρχίσατε να παίζετε ποδόσφαιρο;

Στα παιδικά μου χρόνια δεν υπήρχαν ακαδημίες και έτσι μαθαίναμε με τα παιδιά ποδόσφαιρο στην αλάνα . Πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι έπαιξα στα 15 μου.

Ø Παίξατε σε άλλη ομάδα εκτός τον ΠΟΑ; 



Τζερμιάδο στο Οροπέδιο Λασιθίου

(απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)
   
  Το χωριό μου ,το Τζερμιάδο βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου .Το Οροπέδιο είναι ένας πολύ όμορφος τόπος που αξίζει να τον επισκεφτείτε χειμώνα καλοκαίρι. Το χειμώνα αξίζει επειδή μοιάζει με βουνό των Άλπεων και το καλοκαίρι αν θέλετε να αποφύγετε τη ζέστη που υπάρχει στις πεδινές περιοχές!
 Το ειδυλιακό και δυστυχώς ξεχασμένο Οροπέδιο Λασιθίου βρίσκεται περίπου 25km νότια από τα Μάλια και 70km νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου.



Το καγκουρό

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)

   Σας γράφουμε για το καγκουρό γιατί είναι κι αυτό ένα ζώο που αξίζει να μάθετε για αυτό. Η αλήθεια είναι αυτό το ζώο είναι υπέροχο!!!!
   Το καγκουρό ανήκει στην οικογένεια των μακρόποδων η οποία περιλαμβάνει 63 είδη και είναι θηλαστικό .Το ενήλικο, γκρίζο, γιγάντιο καγκουρό μπορεί να φτάσει τα δυόμισι περίπου μέτρα ύψος. Το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 100 κιλά. Το αληθινό όνομα του Καγκουρό στη γλώσσα των Ιθαγενών είναι

24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

απο τις μαθήτριες  του Στ1 Ιφιγένεια Κ.  και Ειρήνη Κ.
   
  Στη γειτονιά μας υπάρχουν αρκετοί παχύσαρκοι άνθρωποι και πολλοί τους κοροϊδεύουν. Για να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε . Διαβάστε παρακάτω για αυτή την νόσο.
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά 
κυρίως για τα Ελληνόπουλα που 


Ο Έμπολα θα έχει αντίδοτο

 από τους μαθητές του ΣΤ1 Μπάμπη Α. και Άγγελο A.
 


Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline ελπίζει ότι θα έχει παρασκευάσει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους και επιδιώκει να συνεργαστεί με άλλες φαρμακοβιομηχανίες για να αυξήσει την παραγωγή της.

"Προσδοκώ ότι το πρώτο απόθεμα θα είναι διαθέσιμο πριν από τα τέλη του έτους" είπε ο εκτελεστικός

Αυτοκίνητο το οποίο μπορεί και πετάει

απο τους μαθητές του Στ1 Αντώνη Α. και Γιάννη Α.
 
  Η σλοβακική εταιρεία AeroMobil παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αυστρίας στις 29 Οκτωβρίου, ένα «ιπτάμενο» όχημα με αυτονομία 690 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της DailyMail.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το όχημα θα μπορεί να

Συνέντευξη με δασκάλους χορού

απο την μαθήτρια του Στ1 Ιφιγένεια Κ.


  Πήραμε συνέντευξη απο τον κύριο Γιώργο Κουγουμτζή και την σύζυγο του Μαρία Τριτσάρη , οι οποίοι είναι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών όλης της Ελλάδας . Δείτε τη συνέντευξη μας:

1. Πόσο χρονών μάθατε να χορεύτε και πώς μάθατε ; 


Δεινόσαυροι – στρουθοκάμηλοι ανακαλύφθηκαν στον Καναδά

(απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)

   Πιστεύετε πως οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί;; Αν ναι ,τότε κάνετε μεγάλο λάθος!! Να ,για παράδειγμα ,η στρουθοκάμηλος είναι γνήσιος απόγονος των δεινοσαύρων!!
  Δεινόσαυροι που έμοιαζαν με στρουθοκαμήλους, γνωστοί ως ορνιθομιμόσαυροι, περιπλανούνταν στη Γη πριν εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιούσαν τα τεράστια φτερά τους για να προσελκύσουν συντρόφους ή να προστατεύσουν τα μικρά τους.


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


από τη μαθήτρια του ΣΤ1 Μαρίνα Α. και το μαθητή του ΣΤ1 Μανώλη Ρ.

   Εξαιτίας της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού όλο το σχολειό πήγε στην Μινωική που είναι ένα μεγάλο γήπεδο κοντά στο σχολείο μας.   Περάσαμε τέλεια.




Η πρώτη και η δευτέρα τάξη...

Ζωγραφική, η αγαπημένη μου τέχνη.

απο την μαθήτρια του Στ1 Ειρήνη Κ.


   Η  ζωγραφική για εμένα σημαίνει πολλά. Όταν ζωγραφίζω νιώθω σαν να πετάω στον ουρανό ψηλά . Δεν είναι ότι απλά μου αρέσει να ζωγραφίζω μια φορά στις τόσες ,ξέρω καλά τι είναι αυτό που μου αρέσει και με τι έχει να κάνει. Αν θέλεις κάτι όπως μία ζωγραφιά να σου πετύχει πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου ,να έχεις υπομονή και ζωηρή φαντασία γιατί η  φαντασία μας μπορεί να μας ταξιδέψει παντού, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της. Εγώ συνήθως ζωγραφίζω με μολύβι δηλαδή κάνω μόνο σκίτσο  αλλά ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, το κάθε είδος ζωγραφικής έχει τη δική του αξία.

Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

 (απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ.. και Αριάδνη Κ.)

   Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του. Επίσης ο σκύλος είναι ανά τον κόσμο ένα από τα πλέον αγαπημένα κατοικίδια των ανθρώπων αλλά και πραγματικοί φίλοι στη ζωή. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την παρέα του και δύσκολα τον αποχωρίζονται.

Επιστρέφει... διακριτικά ο κομήτης Χάλεϊ

 από τους μαθητές του ΣΤ1 Μπαμπη Α. και Άγγελο A.

   Στα μέσα Οκτωβρίου επιστρέφει ο κομήτης Χάλεϊ, ωστόσο αυτό που θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε, είναι τα... σκουπίδια του. Όπως αναφέρουν οι αστρονόμοι, τον διάσημο κομήτη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο το 2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, οι κομήτες είναι βρώμικα διαστημικά σώματα, που αφήνουν 

Εκδρομή στο παρκάκι της Κνωσού

    απο τους μαθητές του Στ1 Γιώργο  Σ. και Νικόλα Κ.

  Χτες το πρωί στο σχολείο, την ώρα της προσευχής, μας ανακοίνωσαν οι  διευθυντές ότι θα πήγαινε όλο το σχολείο περίπατο στο παρκάκι της Κνωσού. Αμέσως εμείς αρχίσαμε να ζητωκραυγάζουμε .Μετά μας είπαν να μπούμε  στις τάξεις μας και σε λίγο θα μας φώναζαν .Όταν μας φώναξαν, όσοι ήθελαν κάτι από το κιλικίο πήγαν και ψώνισαν .

Tο τσιντσιλά

απο τους μαθητές του Στ1 Λευτέρη Μ. και Γιάννη Κ.
  
  Σας γράφω για το τσιντσιλά επειδή έχω και εγώ ένα σπίτι μου και θα ήθελα να μάθετε για αυτό.
  Το τσιντσιλά είναι μικρό σε μέγεθος ζώο και μοιάζει με λαγό. Συνήθως έχει χρώμα γκρίζο ασημί, αλλά υπάρχουν διάφορες χρωματικές παραλλαγές. Έχει τρίχωμα λεπτό και μαλακό σαν μετάξι δέρμα, και διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα τριχοφυΐας από όλα τα ζώα της ξηράς. 


Η μπανάνα

(απο τις μαθήτριες του Στ1 Ευθυμία Φ. και Αθηνά Δ.)

   Γράψαμε για τη μπανάνα επειδή είναι ένα πολύ ωραίο φρούτο και κάνει πολύ καλό στην υγειά μας.
Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνεςA, B, C, D. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. . Είναι φυτό γηγενές της τροπικής ζώνης και πιθανώς εξημερώθηκε για πρώτη φορά στην Παπούα Νέα Γουινέα.Οι μπανάνες ήταν ήδη γνωστές στη Μαδαγασκάρη περίπου εκείνη την εποχή.


Χέρι με αίσθηση αφής

απο τους μαθητές του Στ1 Αντώνη Α. και Γιάννης Α.

   Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ρομποτικό χέρι το οποίο έχει την ικανότητα να…
Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες            Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ένα προσθετικό τεχνητό χέρι, που επιτρέπει στους ανθρώπους


Τσακάλι

απο τους μαθητές Γιάννη Κ. και Λευτέρη Μ.

    Το τσακάλι είναι ένα ζώο υπό εξαφάνιση ειδικά τον τελευταίο καιρό λόγο του κυνηγιού
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΙΟΥ
    Παρότι παρεξηγημένο, το τσακάλι χαρακτηρίζεται ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις περιοχές του για οργανικά υπολείμματα και σκουπίδια (πεσμένα φρούτα, ψοφίμια κλπ). Στο μέγεθος δεν ξεπερνάει 


Σάντρο Μποτιτσέλι ,ένας απο τους πιο γνωστούς ζωγράφους στον κόσμο

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)
    Είχαμε διαβάσει στην ιστορία και στο κεφάλαιο για την Αναγέννηση για τον Σάντρο Μποτιτσέλι και για αυτό διαλέξαμε να γράψουμε για αυτόν , που ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Το γιατί θα το δείτε στις επόμενες παραγράφους.
Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποττιτσέλλι ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος της αναγέννησης. Αποτέλεσε έναν από τους πιο γνωστούς και

Τι να τρώτε όταν νιώθετε λυπημένοι;

(απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)

  Αισθάνεστε πιεσμένοι; Νιώθετε τη θλίψη να σας κυριεύει; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης και μπορεί να αναζητούν παρηγοριά σε αγαπημένες τροφές όπως η σοκολάτα, τα πατατάκια και τα γλυκά. Αν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, θα πρέπει να κάνετε και τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές. Οι λάθος τροφές μπορεί να προκαλέσουν φυσιολογικές αντιδράσεις στον οργανισμό, που εντείνουν συμπτώματα, όπως ο λήθαργος, η ευερεθιστότητα και η επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Αν όμως καταναλώνετε τις κατάλληλες τροφές, θα συμβάλλετε

Οι καινούργιοι κανονισμοί της formula 1.

από το μαθητή του ΣΤ1 Μάνο Σ. 

Για να δούμε τους καινούργιους κανονισμούς της formula1.

Κινητήρες
Ο αριθμός των κινητήρων που επιτρέπονται από κάθε οδηγό σε μια σεζόν θα είναι τέσσερις. Ωστόσο, εάν υπάρχουν περισσότεροι από 20 αγώνες στη σεζόν, ο αριθμός θα αυξηθεί σε πέντε.Η ποινή για μια πλήρη αλλαγή της μονάδας παραγωγής ισχύος θα είναι 


Χατζηπαναγής, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές

  από τους μαθητές του ΣΤ1 Νικόλα Κ. και Γιώργο Σ.

    Τελικά υπάρχει καλύτερος παίκτης από τον Μαραντόνα, Πελέ και τον παλιό Ρονάλντο. Ονομάζεται Χατζηπαναγής. Παλιά δεν τον ξέραμε ούτε εμείς αλλά ο δάσκαλός  μας που κατάγεται από την Κατερίνη μας στον γνώρισε.    Με καταγωγή Κυπριακή (από την Άχνα της Αμμοχώστου), ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Δυναμό Τασκένδης και το 1972 πήγε στην Παχτακόρ μέχρι το 1975 που ήρθε στην Ελλάδα για τον

2 ΧΡΟΝΙΑ "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ"

http://tamathatetanea.blogspot.gr/2012/10/blog-post_10.html10 Οκτωβρίου 2012 
Δημοσιεύεται  το πρώτο άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας των σχολείων μας.

10 Οκτωβρίου 2014
Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια απο την έναρξη  λειτουργίας της εφημερίδας μας. Απο τότε:

106 καταπληκτικοί δημοσιογράφοι 6 τμημάτων 2 σχολικών ετών, δημοσίευσαν 1033 άρθρα. τα οποία αναγνώστηκαν 76.000 φορές και δέχτηκαν 420 σχόλια αναγνωστών.
Η αγάπη, το μεράκι και η διάθεση όλων των συντελεστών  (μαθητών και εκπαιδευτικών) ήταν και είναι ατελείωτα. Τους ευχαριστούμε όλους και δεν ξεχνάμε κανέναν τους. Φέτος συνεχίζουμε με τους μαθητές της φετινής έκτης, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα δειλά τους βήματα στην εφημερίδα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ο ηλιακός μας φούρνος

(απο την μαθήτρια του Στ1 Ιφιγένεια Κ..)

  Το ΣΤ 1 του σχολείου μας , η τάξη μας δηλαδή,  στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής,  εφτιαξε ηλιακούς φούρνους .Για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας ηλιακό φούρνο θα χρειαστείτε:


1 κουτί πίτσας

αλουμινόφιλο

μαύρο χαρτόνι

διάφανη κολλητική ταινία
 

Συνέντευξη με τη μορφολόγο χώρου- ζωγράφο κα Ειρήνη

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)

1)Πώς σας λένε και τι δουλειά κάνετε;
  Ονομάζομαι ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΤΡΑΚΗ και είμαι μορφολόγος χώρου- ζωγράφος. [έχω σπουδάσει εσωτερική Αρχιτεκτονική και ζωγραφική ,με ειδίκευση στην προσωπογραφία]

2)Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το επάγγελμα;

   Αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο επάγγελμα αφού από πολύ μικρή φανερώθηκε το ταλέντο που είχα στη ζωγραφική και αποφάσισαν οι γονείς μου να με βοηθήσουν στο να σπουδάσω

Ανακαλύφθηκαν ίχνη νερού σε έναν μικρό εξωπλανήτη

από τους μαθητές του ΣΤ1 Μπαμπη Α. και Άγγελο A.
  
 Μια ανακάλυψη που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να έρθουν πιο κοντά στον εντοπισμό ενός πλανήτη παρόμοιου με τη γη, που θα μπορεί να φιλοξενήσει το ανθρώπινο είδος!
   Η καθαρή από σύννεφα ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα επέτρεψε στους αστρονόμους να εντοπίσουν ίχνη νερού, με τη μορφή υδρατμών.Είναι ο μικρότερος μέχρι σήμερα πλανήτης εκτός

Το robot με τα επιδέξια χέρια

από τους μαθητές του ΣΤ1, Γιάννη Α. και Αντώνη Α.

   Σας προτείνω να δείτε αυτό το θέαμα του μέλλοντος.Αν το δείτε να φανταστείτε τι μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος στο μέλλον.Έχει ενδιαφέρον!Διαβάστε και θα δείτε!
  Βρετανοί ερευνητές παρουσίασαν τον «Μπόρις», το πρώτο ρομπότ που έχει τόσο επιδέξια χέρια, ώστε να μπορεί να γεμίζει ένα πλυντήριο με πιάτα και ποτήρια, χωρίς να του πέφτουν ή να τα σπάει από υπερβολική πίεση.

Τα Δαμάνια

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Αριάδνη Κ.)

 Τα Δαμάνια είναι ένα πολύ ωραίο χωριό που όταν μεγαλώσω θέλω να μείνω εκεί για πάντα , γιατί μου αρέσει και ……... .ή μάλλον διαβάστε τα παρακάτω για να καταλάβετε.
Τα Δαμάνια είναι χωριό και πρώην κοινότητα στην επαρχία Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου με 228 κατοίκους (απογρ. 2001). Η θέση του είναι στις νοτιοανατολικές πλαγιές του υψώματος Όφις, κοντά στην Ιερά Μονή Επανωσήφη. 

Δάσος σε ορόφους !!!

 (απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)

Ξέραμε ότι τα δέντρα είναι ψηλά αλλά αυτό πια παραπάει...


  
Στο Μιλάνο για πρώτη φορά κατασκευάζεται κάθετο δάσος σε κατοικίες. Πρόκειται για 2 ουρανοξύστες ύψους 100 και 76 μέτρων αντίστοιχα, που θα βρίσκονται στην περιοχή Ιζολα. Τα κτίρια αυτά θα <<ντυθούν>> με 900 δέντρα [ ύψους 3,6 και 9 μέτρων] με 5000 θάμνους και 11000 χαμηλά φυτά. Έχει υπολογιστεί ότι αν το δάσος αυτό βρισκόταν στο έδαφος θα κάλυπτε