About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Άννα και ο χιονάνθρωπος

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ. 
Η Άννα είναι ένα εφτάχρονο κοριτσάκι που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα χιονίζει κοντά στο σπίτι της και αυτή δεν χάνει καιρό τρέχει να παίξει στο χιόνι. Δυστυχώς όμως η Άννα είναι το μοναδικό παιδί στο χωριό. Για αυτό έφτιαξε την παραμονή των Χριστουγέννων ένα χιονάνθρωπο να της κάνει παρέα και του είπε ότι δεν έχει κανένα φίλο να παίξει και ευχήθηκε να είχε έναν. 
 Ο Αϊ-Βασίλης άκουσε το παράπονο της και έκανε την ευχή της πραγματικότητα. Την επόμενη μέρα η Άννα σηκώθηκε με ανυπομονησία να δει αν είχε ένα φίλο. Κοίταξε στο παράθυρο και ο χιονάνθρωπος της κούνησε το χέρι του, ήταν ζωντανός. Τα μάτια του από κουμπιά είχαν γίνει καταγάλανα, το καρότο είχε γίνει μια χαριτωμένη μυτούλα και το σώμα του από το χιόνι είχε γίνει μπεζ. Η Άννα έτριβε τα μάτια της, δεν το πίστευε! Πέρασε μαζί του όλη την ημέρα και έπαιξε αμέτρητα παιχνίδια. 
Όταν σκοτείνιασε τη φώναξε η μαμά της. Η Άννα αποχαιρέτησε το χιονάνθρωπο και του είπε πως την επόμενη μέρα από τα χαράματα θα βγει έξω να του μάθει πως να παίζει χιονοπόλεμο.
Το επόμενο πρωί ο χιονάνθρωπος την περίμενε να της πει πως τελειώνει ο χρόνος του τα Χριστούγεννα. Η Άννα, μόλις άκουσε τα κακά νέα άρχισε να κλαίει. Ο χιονάνθρωπός την παρηγόρησε λέγοντάς της πως κάθε Χριστούγεννα θα έρχεται να της κάνει παρέα. Η Άννα χαμογέλασε και του είπε ότι θα τον περιμένει. Τότε ο χιονάνθρωπος εξαφανίστηκε.
Από τότε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, η Άννα περνούσε απίθανα παρέα με τον χιονάνθρωπό της !!!!

1 σχόλιο: