About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

H NASA σχεδιάζει καλλιέργειες φυτών στη Σελήνη!!

Από το μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Αυτό δεν περιμέναμε να το ακούσουμε!!  Θα καλλιεργηθούν φυτά στη Σελήνη!! Η ΝΑΣΑ θα το κάνει πραγματικότητα.
Η ΝΑΣΑ λοιπόν, σκέφτεται να κάνει καλλιέργειες στη Σελήνη με πολύ χαμηλότερο κόστος. Μία ομάδα από εθελοντές, επιστήμονες καθώς και άλλες ειδικότητες θα κατασκευάσουν δοχεία όπου θα μπουν τα φυτά και θα μπορούν εκεί να μεγαλώσουν. Η ΝΑΣΑ δεν στέλνει αγρότες στον Άρη αλλά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη εντός του 2015.
Ομάδα επιστημόνων, ειδικών, φοιτητών και εθελοντών που ονομάστηκε Lunar Plant Growth Habitatσχεδιάζει να κατασκευάσει μικρά δοχεία, σε μέγεθος τσίγκινου κουτιού, μέσα στα οποία θα φυτρώσουν φυτά προστατευμένα από τις τραχείες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη και τα οποία θα εκπέμπουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του περιεχομένου τους στη Γη.
Οι μικροσκοπικοί, τεχνητοί βιότοποι θα είναι εξοπλισμένοι με κάμερες, αισθητήρες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των φυτών. Κάθε βιότοπος θα είναι εξοπλισμένος κατάλληλα ώστε να μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, την άρδευση και την ενεργειακή τροφοδοσία.
Στους κυλίνδρους θα περιέχονται σπόροι από κάρδαμο, βασιλικό, ηλιοτρόπια και γογγύλια.
Παρόμοιοι μικροβιότοποι θα αποσταλούν σε σχολεία και επιστήμονες σε όλες τις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα, ενώ θα ενημερωθούν για τις προκλήσεις της καλλιέργειας φυτικών οργανισμών εκτός γήινης ατμόσφαιρας.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα πειράματα της NASA, αυτό θα είναι σχετικά μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους.
πηγή: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου