About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η απελευθέρωση δύο μικρών χελωνών Caretta caretta

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Μαίρη Ε. και Μυρτώ Β.
Δυο χελώνες caretta caretta θα απελευθερωθούν από το Ενυδρείο Κρήτης. Οι μικρές χελώνες βρέθηκαν τραυματισμένες και μεταφέρθηκαν στο χώρο του Ενυδρείου όπου και δέχτηκαν την φροντίδα των υπεύθυνων του ενυδρείου για να επιστρέψουν τώρα υγιείς και μαρκαρισμένες πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον. Η απελευθέρωση καθώς επίσης και το βάπτισμα των δύο ζώων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26/11/2013 στις 11:30 π.μ. στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο.


Η 1η χελώνα βρέθηκε τραυματισμένη στην παραλία Τομπρούκ του Ηρακλείου Κρήτης, το απόγευμα της Πέμπτης 28/6/2012. Μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στον φύλακα του Ενυδρείου. Όταν έφτασε ήταν αρκετά ζωηρή με μιχίνες να προεξέχουν από το στόμα της, γεγονός που υποδήλωνε τραυματισμό από αγκίστρι το οποίο και επιβεβαιώθηκε με την ακτινογραφία που ακολούθησε.

Η 2η χελώνα εντοπίστηκε τραυματισμένη από δίχτυα στο λαιμό και στο κεφάλι, από ομάδα ιστιοπλόων, 1χμ. από την είσοδο του λιμανιού, την Παρασκευή 12/04/2013. Για το γεγονός ενημερώθηκε το τοπικό λιμεναρχείο , μεταφέρθηκε έως το λιμάνι του Ηρακλείου με το ιστιοπλοϊκό σκάφος των ιδιωτών, παραδόθηκε στο προσωπικό του Ενυδρείου Κρήτης από το οποίο και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του στις Γούρνες. Αφού απομακρύνθηκε το μεγαλύτερο τμήμα των διχτυών από το στόμα και την έδρα, τοποθετήθηκε σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο (καραντίνα) και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για την ενυδάτωση και ενδυνάμωση του καταπονημένου ζώου. Στην ακτινογραφία που πραγματοποιήθηκε δεν παρατηρήθηκε παρουσία αγκιστριού οπότε συστάθηκε φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση.

Ελπίζω οι μικρές χελώνες να μην ξαναπάθουν τίποτα και καμία άλλη χελώνα γιατί πρέπει να προστατέψουμε το είδος τους επειδή είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου