About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Android KitKat

Από το μαθητή του ΣΤ1, Κώστα Σ.
Πιστέυω ότι όλοι θα γνωρίσετε την σοκοφρέτα kit kat γιατί τώρα θα ''τρέχει'' ως εφαρμογή, σε όλα τα smarphone 2014. Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει αυτή την... πεντανόστιμη εφαρμογή!!
H Google διέθεσε την νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Android 4.4 το πρώτο smartphone που ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές αναζήτησης στο Google και φέρνει χρήσιμες πληροφορίες μέσω της υπηρεσίας Google Now στην αριστερότερη αρχική οθόνη του λειτουργικού. Ενδιαφέρουσες αλλαγές έχουν γίνει στην αναγνώριση του καλούντος καθώς το KitKat σύμφωνα με την Google, ελέγχεται πλήρως με την φωνή. Οι εταιρίες υποστηρίζουν ότι:
«Δεν χρειάζεται καν να αγγίξετε την οθόνη. Από οποιαδήποτε αρχική οθόνη ή από το Google Now, πείτε "Ok, Google" για να ζητήσετε να γίνει μια αναζήτηση στο Google, να στείλετε ένα μήνυμα, να ζητήσετε οδηγίες πλοήγησης ή να ακούσετε μουσική» 
Το σημαντικότερο ίσως από την ανακοίνωση της Google είναι η προφανής φιλοδοξία της να δώσει τέλος στην πολυδιάσπαση που επικρατεί μεταξύ των Androidών. Οι περισσότερες συσκευές Android στις αναπτυσσόμενες αγορές είναι χαμηλών προδιαγραφών, είπε ο Pichai.  Εξάλλου, εκτός από τις απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος που είναι πλέον μειωμένες, απαιτείται η συνδρομή και των προγραμματιστών εφαρμογών Εντούτοις, το Android 4.4 θα διατεθεί άμεσα μόνο σε συσκευές υψηλών προδιαγραφών οι οποίες έρχονται συνήθως με 2GB RAM. Τα Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, Samsung Galaxy S4, HTC One Google Play Edition θα λάβουν την ενημέρωση του λειτουργικού «τις επόμενες εβδομάδες»

1 σχόλιο: