About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένας αγρότης, κατασκεύασε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ σπίτι με... 150 δολάρια!!!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Μιχαέλα Χ. και Ράνια Κ.
Ένας αγρότης, κατασκεύασε ένα ολόκληρο σπίτι δαπανώντας μόνο 150 δολάρια, χρησιμοποιώντας μια αρχαία τεχνική από υλικά τα οποία βρήκε στα σκουπίδια και στη φύση. Ο Michael Buck, 59 ετών, χρησιμοποίησε μόνο φυσικά ή άχρηστα υλικά για να χτίσει το «καλαμποκόσπιτο», στο πίσω μέρος του κήπου του.
Αυτού του τύπου τα σπίτια, χτίζονται σύμφωνα με μία μέθοδο, η οποία χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια και χρειάζεται χώμα, πυλό και άχυρο.
Για το πάτωμα του, ο Buck, χρησιμοποίησε τα σκουπίδια του γείτονά του και το παρμπρίζ ενός παλιού φορτηγού για τη δημιουργία πολλών από τα παράθυρα του σπιτιού.
Αν και δεν παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα, το σπίτι διαθέτει δωρεάν τρεχούμενο νερό από μια κοντινή πηγή. Διαθέτει κουζίνα και τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο για εξοικονόμηση χώρου.
Η θερμότητα, πηγάζει από μια ξυλόσομπα ενώ οι τοίχοι, που είναι από στάχυα και η αχυρένια στέγη του, παρέχουν πολύ καλή μόνωση. Επίσης, μια μικρή γούβα με νερό διατηρεί το γάλα αλλά και άλλα υγρά σε χαμηλή θερμοκρασία, λειτουργώντας σαν ένα μικρό ψυγείο.
Το απομονωμένο αυτό καταφύγιο, διαθέτει και τη δική του τουαλέτα που λειτουργεί με κομποστοποίηση.
Πολύ έξυπνο και οικολογικό Μπράβο του!!!

1 σχόλιο: