About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τρομερό τσουνάμι χτύπησε την βορειοανατολική Ιαπωνία.


απο τους ανιχνευτές 3000

   Τσουνάμι χτύπησε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ως συνέπεια του σεισμού μεγέθους 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στη “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου”.  Το πρώτο κύμα που έφθασε στις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, στην πόλη Ισινομάκι της επαρχίας Μιγιάγκι ήταν ύψους ...
ενός μέτρου. Στο κατεστραμμένο από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 Μιναμισανρίκου, στην ίδια επαρχία, οι κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να καταφύγουν σε υψώματα. Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα στις ακτές της νήσου Χονσού, αλλά όχι ευρύτερα για τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το ύψος του τσουνάμι ενδέχεται να κυμανθεί από 50 εκατοστά έως και 2 μέτρα ύψος. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17.18 (τοπική ώρα) με επίκεντρο 245 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καμιάσι (492 χιλιόμετρα ανατολικά –βορειοανατολικά του Τόκιο) και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Ποιός θα το περίμενε  ότι θα ξαναγινότανσεισμός 7,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία. Ένα τρομερό γεγονός που συγκλόνισε όλους τους πολίτες της Ιαπωνίας. 


πηγή:        
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου