About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ανακαλύφθηκε πλανήτης όπου μπορεί να υπάρξει ζωή!


 απο τους ρεπόρτερ
  
  Μια άγγλο-γερμανική ομάδα αστρονόμων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν «κοντινό» ήλιο, ακριβώς στη σωστή απόσταση, όπου το κλίμα ίσως να είναι κατάλληλο για...


τη διατήρηση ζωής. Η ομάδα ανακάλυψε ουσιαστικά τρεις νέους πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το αστέρι., «Το αστέρι HD 40307 είναι ένα ήσυχο παλιό αστέρι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένας τέτοιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να διαθέτει κλίμα παρόμοιο με αυτό της Γης», δήλωσε ο Γκιλιέμ Άνγλα-Εκούντε. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πλανήτης έχει μάζα τουλάχιστον επτά φορές αυτήν της Γης, αλλά η απόστασή του από τον ήλιο είναι περίπου η ίδια με αυτήν του πλανήτη μας, κάτι που σημαίνει ότι δέχεται σχεδόν την ίδια ηλιακή ενέργεια με τη Γη.
    Περισσότεροι από 800 πλανήτες έχουν ανακαλυφθεί εκτός του ηλιακού μας συστήματος από τις αρχές του 1990, αλλά μόνο λίγοι από αυτούς υπάγονται στην «κατοικήσιμη ζώνη». Ακόμα λιγότεροι εξ αυτών είναι πλανήτες που περιστρέφονται, όπως κάνει ο συγκεκριμένος, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες ημέρας και νύχτας, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες το περιβάλλον του να είναι παρόμοιο με αυτό του πλανήτη μας. 
 
   Κάποιοι πιστεύουν πως κάποτε θα καταστραφεί η Γη . Αν αυτό είναι αλήθεια να ένα μέρος όπου θα μπορούμε να κατοικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου