About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παιδιά και ανθυγιηνό φαγητό

απο τη μαθήτρια του Ε3 Δέσποινα Ψ.



    Στις μέρες μας όλο και περισσότερο ακούμε ή διαβάζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την διατροφή μας.
Η παιδική ηλικία αποτελεί την κυριότερη περίοδο για να μάθουμε και να διατηρήσουμε στην συνέχεια της ζωής μας σωστές διατροφικές συνήθειες. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών στην χώρα μας όμως σήμερα σύμφωνα με έρευνες δεν τρέφονται σωστά και είναι παχύσαρκα.
Τι φταίει για πως τρεφόμαστε
Μεγάλη και σημαντική ευθύνη έχει η οικογένεια και το συγγενικό περιβάλλον μας.
   Αν στο τραπέζι της οικογένειας καθημερινά ή πολύ συχνά υπάρχουν έτοιμα φαγητά όπως σουβλάκια, πίτσες, τηγανιτά και γενικά φαγητά πλούσια σε λιπαρά και αλάτι το παιδί μαθαίνει και ζητάει αυτού του είδους τα φαγητά.
Μεγάλη είναι και η επιρροή των διαφημίσεων, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και  περιοδικά. Παρακολουθούμε όλοι μας διαφημίσεις για τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους, πιο δυνατούς, πιο όμορφους για σνακ που πρέπει να τρώμε στο σχολείο ή στην βόλτα για να είμαστε (cool) κα. Τα περισσότερα από αυτά όμως είναι πλούσια σε λιπαρά και έχουν πολύ μικρή διατροφική αξία.
    Επίσης το σχολείο, παρόλο που έχουν γίνει συζητήσεις και ξανά συζητήσεις για το ότι τα κυλικεία πρέπει να προσφέρουν  μόνο υγιεινές τροφές, στα περισσότερα από αυτά θα συναντήσουμε πατατάκια, αλλαντικά, μπισκότα ακόμα και πίτσες υποκύπτοντας έτσι στους απαιτήσεις των ‘’πελατών τους’’.
Τι προκαλεί όμως η ανθυγιεινή διατροφή
   Όπως αναφέραμε είδη: ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Η παχυσαρκία ευθύνεται για πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και ζαχάρου στο αίμα τους, που είναι κύριοι παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, διαβήτη ή και κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.     Επίσης η παχυσαρκία συχνά έχει σχέση με αναπνευστικά προβλήματα.  Ενώ η κατανάλωση ανθυγιεινής τροφής ευθύνεται σύμφωνα με έρευνες για την κακή μας διάθεση, την κόπωση  αλλά και για τα ενοχλητικά  σπυράκια.

Ας φερθούμε λοιπόν έξυπνα και σωστά κι ας  αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ανθυγιεινό φαγητό μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα προβλήματα που προκαλεί η κατανάλωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου