About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δημιουργική γραφή στο Ιατρικό μουσείο

  Δυο ιστορίες που γράφτηκαν απο ομάδες παιδίων της Ε' τάξης στα πλαίσια δράσης δημιουργικής γραφής στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου
Ομάδα 1η
«Ο Κίνδυνος»
Στα παλιά χρόνια, το 1821, ένας άνδρας αποχαιρέτησε την οικογένειά του με την ελπίδα να σώσει την πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ένα απρόσμενο ατύχημα του χάραξε τη ζωή. Το πόδι του ακρωτηριάστηκε από ένα δυνατό χτύπημα.
Οι γιατροί εκείνης της εποχής προσπάθησαν να τον σώσουν δίνοντάς του μορφίνη χωρίς να ξέρουν την επίδρασή του. Αυτό το φάρμακο είχε μία επίδραση που κανείς δε θα φανταζόταν. Ήταν ναρκωτικό.
Ο καιρός περνούσε, οι γιατροί αυξάνανε συνεχώς την ποσότητα του φαρμάκου, γιατί το πόδι του άνδρα μολύνθηκε και πονούσε πολύ, με αποτέλεσμα αυτός να εθιστεί σε αυτό.
Μετά από καιρό, όταν ο άνδρας ήταν νεκρός, οι γιατροί κατάλαβαν το λάθος τους.
Ήταν όμως πολύ αργά….
Ομάδα 2η
«Αψιθιά»

Κάποτε ζούσε ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Van Gogh. Αυτός και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες πίνανε ένα λικέρ από την αψιθιά. Όταν πίνεις την αψιθιά, η όρασή σου είναι λίγο διαφορετική από την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ο Van Gogh έβλεπε μία πράσινη κυρία. Η αψιθιά είχε ανακαλυφθεί πριν πολλά χρόνια και ήταν γνωστό ότι είχε τοξικά συστατικά.
Όταν ζωγράφιζε ο Van Gogh, ζωγράφιζε θολά. Θα θέλαμε να δούμε τους πίνακές του, αλλά δε θα θέλαμε να τον γνωρίσουμε από κοντά! Εσείς θα θέλατε να τον γνωρίσετε;
The end!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου