About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η νέα Σταχτοπούτα

από τη μαθήτρια του ΣΤ2, Λευκοθέα Β. 

    Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια κοπέλα, η Στέλλα. Η Στέλλα ήταν ορφανή και γι’ αυτό δούλευε στο σπίτι μιας πλούσιας χήρας σαν υπηρέτρια. Αυτή η χήρα είχε δυο κόρες, την Αναστασία και την Ντριζέλα. Και οι τρεις γυναίκες ήταν πολύ κακές και άσχημες και ζήλευαν πολύ τη Στέλλα που ήταν γλυκιά, καλοσυνάτη και όμορφη. Γι’ αυτό της ανέθεταν όλες τις δουλειές του σπιτιού.
   Μια μέρα ήρθε ένα γράμμα απ’ το Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος οργάνωνε πάρτυ σε ένα κλαμπ για να γιορτάσει τα γενέθλια του γιού του και παράλληλα να του βρει νύφη. Γι’ αυτό είχε καλέσει όλες τις νέες κοπέλες της πόλης.
   Η Στέλλα ήταν πολύ χαρούμενη για το πάρτυ. Αλλά η κυρία του σπιτιού δεν την άφησε να πάει γιατί φοβόταν πως το δημαρχόπουλο θα διάλεγε εκείνην και όχι κάποια από τις κόρες της. Έτσι, έφυγαν οι τρεις γυναίκες και άφησαν τη Στέλλα μόνη.
 
 Η Στέλλα έβαλε τα κλάματα. Αλλά εκεί που έκλαιγε εμφανίστηκε μια νεράιδα που της είπε να μην κλαίει. Όταν η Στέλλα είδε τη νεράιδα τα έχασε. Όμως η νεράιδα της είπε πως ήρθε για να τη στείλει στο πάρτυ. Έτσι η νεράιδα μεταμόρφωσε τα ρούχα της Στέλλας σε ένα όμορφο φόρεμα. Της έδωσε επίσης ένα ζευγάρι πανύψηλες γόβες. Επιπλέον εμφάνισε μια τεράστια λιμουζίνα. Πριν φύγει της είπε ότι πρέπει να γυρίσει πριν τις 12 γιατί τα μάγια θα λυθούν. Η Στέλλα ευχαρίστησε την καλή νεράιδα και έφυγε για το κλαμπ που γινόταν το πάρτυ.
   Σαν πήγε στο πάρτυ συνάντησε το δημαρχόπουλο. Όλο το βράδυ χόρευε μαζί του. Όμως σαν το ρολόι χτύπησε 12, η Στέλλα άρχισε να τρέχει, όμως σκόνταψε και έχασε τη μία γόβα της. Το δημαρχόπουλο που την κυνήγησε βρήκε τη γόβα και την άλλη μέρα κάλεσε όλα τα κορίτσια που ήταν στο πάρτυ για να δοκιμάσουν τη γόβα. Πήγε και η Στέλλα και η γόβα της έκανε φυσικά!
Έτσι, αρραβωνιάστηκε με το δημαρχόπουλο και μετά τον παντρεύτηκε!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου