About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βιβλιοπαρουσίαση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»



από τον μαθητή του Ε1 Νικήτα Α.            
         Το βιβλίο που διάβασα πρόσφατα  είναι «Ο  γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Πρόκειται για μια εκπληκτική περιπέτεια,  γεμάτη αγωνία μέσα από την οποία «ταξιδεύουμε» κι εμείς μαζί με τους ήρωες, γνωρίζουμε καινούρια μέρη σε όλο τον κόσμο και μαθαίνουμε  για τον τρόπο ζωής , τις συνήθειες και τις αντιλήψεις των ανθρώπων μιας  άλλης εποχής.       

        Το βιβλίο μας ταξιδεύει στο Λονδίνο του 1872. Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχαν αεροπλάνα και η συγκοινωνία στη θάλασσα γινόταν με αργοκίνητα ατμόπλοια ενώ στη στεριά ,τότε μόλις, άρχιζαν να εμφανίζονται τα πρώτα τρένα. Κι, όμως, ο Φιλέας  Φογκ, ένας  σχολαστικός και πάμπλουτος Άγγλος, βάζει στοίχημα 20.000 χρυσές λίρες ότι θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες! Παρέα με τον πιστό του υπηρέτη, το Γάλλο Ζαν Πασπαρτού , θα περάσει πολλές περιπέτειες, δυσκολίες και εμπόδια στην Ασία, την Αφρική και την Αμερική. Θα ταξιδέψει με πλοία, με τρένα, με έλκηθρο αλλά και στη ράχη ενός ελέφαντα! Θα αντιμετωπίσει τυφώνες και καταιγίδες, άγριους Ινδιάνους αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ που τον κυνηγά σε όλο το ταξίδι, πιστεύοντας ότι είναι ένοχος  για τη μεγάλη ληστεία της Τράπεζας του Λονδίνου.

       Θα τα καταφέρει ,άραγε, ο Φιλέας Φογκ να αποδείξει την αθωότητά του και να γυρίσει έγκαιρα για να κερδίσει  το στοίχημα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε κι εσείς το βιβλίο για να το ανακαλύψετε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου