About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μία δημιουργική εκδρομή

Από τη μαθήτρια του Ε4 Αριάνθη Π. 

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκδρομή, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στο Χυτήριο του κου Ιωάννη Κελεσή. 

Ήταν μία ηλιόλουστη μέρα. Ο ουρανός ήταν καθαρός ούτε ένα συννεφάκι δεν είχε ξεπηδήσει! Ο ήλιος έλαμπε κίτρινος ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορούσες να τον κοιτάξεις. Έξω από το χυτήριο απλωνόταν μία μεγάλη καταπράσινη αυλή. 
Μας υποδέχτηκαν με τα πρωινά τους χαμόγελα. Η μυρωδιά του λιωμένου μετάλλου τρύπησε στη μύτη μας. Καθίσαμε και ο κύριος Κελεσής  άρχισε να μας μιλάει για τα μέταλλα. Μάθαμε πολλά πράγματα. Στο τέλος μάλιστα ο κύριος Κελεσής μας έδωσε κάτι μεταλλικές και λεπτές «πλάκες» για να ξεθάψουμε μέσα από πυρρόχωμα κάποια σχέδια που είχε φτιάξει. Μας κέρασαν νόστιμα μπισκότα. 
Στο πωλητήριο υπήρχαν μικρά και μεγάλα δημιουργήματα που για την κατασκευή τους θα πρέπει να είχε αφιερώσει πολύτιμο χρόνο. Όταν κάποιος αγόραζε κάτι, ο κύριος Κελεσής σκάλιζε το όνομά του.
 Ωχ! Η ώρα πέρασε, ήρθε η ώρα να φύγουμε. Θα ήθελα να πάμε κι άλλη φορά εκεί!                                                                                                

Οι άσπροι καλικάτζαροι

από τη μαθήτρια του Ε2, Λευκοθέα Β.

  Όπως λέει μια παλιά παράδοση στα έγκατα της γης μέσα στην μαυρίλα και την βρωμιά ζουν οι καλικάντζαροι. Πλάσματα άσκημα, με μακριές ουρές που με τα πριόνια τους θέλουν να κόψουν το δέντρο της γης και να το ρίξουν κάτω.
  Όμως κάθε χρόνο στις γιορτές πετάνε τα πριόνια τους και φεύγουν για τον απάνω κόσμο. Εκεί, και τι δεν κάνουν, όλες τις σκανταλιές που μπορείτε να φανταστείτε. Τρώνε πίνουν μέχρι τα Θεοφάνια, που φοβισμένοι απ’ το λιβάνι του παπά. Μα όταν γυρνούν στον κάτω κόσμο το δέντρο έχει ξανά ριζώσει και ξανά τα ίδια.

Το παιδί που έσωσε τα Χριστούγεννα

Από τη μαθήτρια του Ε4 Αριάνθη Π.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!

  Εκείνο το χιονισμένο απόγευμα, ο Άγιος Βασίλης καθόταν στην πολυθρόνα του πίνοντας ζεστό τσάι, περιτριγυρισμένος από τα ζωάκια του και τα ξωτικά του βλέποντας φωτογραφίες από το album του αναστέναζε ενθυμούμενος πόσο καλύτερα ήταν στα παλιά τα χρόνια.

- Χο, χο, χο! Τι ωραία που ήταν τα παλιά τα χρόνια! Τότε που δεν υπήρχαν οι υπολογιστές, τα tablets… Τότε που σε όλα τα σπίτια υπήρχαν καμινάδες. Τώρα υπάρχουν τόσες κεραίες της τηλεόρασης που ενοχλούν τους καημένους τους ταράνδους μου.
- Έτσι όπως εξελίχθηκε ο κόσμος… πολλά έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας! απάντησε ένα έξυπνο ξωτικό.

- Τι λέτε; Πάμε μία βόλτα έξω μήπως και άλλαξαν τα πράγματα; αναρωτήθηκε ο Άγιος Βασίλης.

-Ναι, ναι!! φώναξαν μερικά ξωτικά.
Έτσι λοιπόν βγήκαν μία βόλτα έξω! Μα τι να δουν!