About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η εκπαιδευτική επίσκεψή μας στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

από τις μαθήτριες του Ε2, Λευκοθέα Β. και Χρύσα Κ.

 Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τμημάτων Ε1 και Ε2 στο Μουσείο του φημισμένου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά Ηρακλείου. Μετά την προσευχή, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και ξεκινήσαμε για την εκδρομή που θα μας χάριζε νέες εμπειρίες και πληροφορίες.
 Στο λεωφορείο περάσαμε πολύ ωραία. Ρίξαμε ένα γέλιο... Μόλις φτάσαμε, αντικρίσαμε το κτίριο, όμορφο και απλό, με μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή και με μία μεγάλη φωτογραφία του συγγραφέα κρεμασμένη απ’ έξω.

Μπήκε στο Μουσείο πρώτα το Ε1 και ‘μεις, το Ε2, καθίσαμε στην καφετέρια. Φάγαμε, χαζέψαμε τα διάφορα σουβενίρ και έπειτα παρακολουθήσαμε μία ταινία για τη ζωή και τα ταξίδια του φημισμένου αυτού συγγραφέα, που κατάφερε με τη δύναμη της πένας του και της γραφής του να κατακτήσει όλο τον κόσμο. 
 Μετά από το όμορφο αυτό βίντεο, ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Ένας κύριος μας χώρισε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα κάθισε σ’ ένα τραπέζι. Όλες οι ομάδες πήραν μια σειρά με μπάζερ με διαφορετικά χρώματα: κίτρινο, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Εμφανιζόταν διάφορες ερωτήσεις με τις πιθανές απαντήσεις, με το χρώμα τους. Στο παιχνίδι έπρεπε να βρεις τη σωστή απάντηση και να πατήσεις το σωστό μπάζερ όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Ύστερα απ' αυτό ήρθε η ώρα να μπούμε κι εμείς στο Μουσείο. Στον πρώτο όροφο με την βοήθεια της κας Αλεξάνδρας, είδαμε τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα (τα κοστούμια του, τα γάντια του, την πίπα του, το ρολόι του, τα κοσμήματα του) καθώς και διάφορα από τα βιβλία του και μάθαμε πολλά πράγματα για την ζωή του.
 Έπειτα μπήκαμε σε μια αίθουσα όπου η κα Αλεξάνδρα μας είπε να καθίσουμε. Αφού γνωριστήκαμε παίξαμε μερικά παιχνίδια. Έφερε μια μαύρη σακούλα που είχε κάτι μέσα. Έπρεπε να βάλουμε όλοι το χέρι μας μέσα για να δούμε τι είναι. Κάποιοι είπαν ότι ήταν δύο πράγματα, μικρά, άσπρα προς το μπεζ ή πράσινα και άλλα πολλά. Στο τέλος είδαμε ότι ήταν τρία κομμάτια τσαλακωμένα εφημερίδας.
 Μοιραστήκαμε πάλι σε ομάδες και κάθε ομάδα πήρε ένα φάκελο με ένα απόσπασμα του Καζαντζάκη. Μετά πήραμε θέματα όπως: τα ταξίδια του, τα έργα του, το περιβάλλον του και τον πατέρα του. Τριγυρίσαμε στο μουσείο για να βρούμε πληροφορίες για το θέμα που επιλέξαμε. Τέλος, μας είπαν να φτιάξουμε και πρωτοσέλιδο εφημερίδας!
 Αφού τελειώσαμε και με αυτό πήραμε το λεωφορείο και γυρίσαμε πάλι στο σχολείο.
 Από την επίσκεψη μας αυτή νιώσαμε πάνω απ’ όλα περήφανοι που ο άνθρωπος αυτός έκανε γνωστό τον τόπο μας μέσα από τα βιβλία του σε όλο τον κόσμο και καταλάβαμε γιατί πρέπει να τον τιμούμε και να τον σεβόμαστε όλοι.






Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο Μουσείο:















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου