About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο καλός μουσικομάγος ΝΤΟ και η βασίλισσα μάγισσα ΛΑΦΑΛΤΣΑ

από τον μαθητή του Ε2, Γιώργο Ασ.

 Διαβάστε παρακάτω το δικό μου παραμύθι, με μάγισσες και μάγους...

 Μια φορά και ένα καιρό σε μια μακρινή χώρα , ζούσε ένας καλός βασιλιάς ο ΝΤΟ ο μουσικομάγος. Ο βασιλιάς αυτός μπορούσε να κάνει μαγικά και έτσι τον φώναζαν και απλά μάγο.Ο ΝΤΟ κυβερνούσε το λαό του πολύ καλά και οι κάτοικοι δεν είχαν κανένα παράπονο από αυτόν.
 Όμως μια μέρα ήρθε στη χώρα η κακιά μάγισσα βασίλισσα ΛΑΦΑΛΤΣΑ που ήταν τελείως φάλτσα.Του βασιλιά του άρεσε πολύ η μουσική και στο λαό του επίσης, γι' αυτό η κακιά βασίλισσα ήθελε να σωπάσει και τον βασιλιά αλλά και το λαό του μια για πάντα. Η ΛΑΦΑΛΤΣΑ συχαινόταν την μουσική και τα ταμπατούμπανα. Η βασίλισσα είχε και δύο βοηθούς :τον Παραφωνίξ και την Φαλτσόρε που ήταν ανίψια της.
 Η κακιά βασίλισσα αποφάσισε να τους κάνει μάγια ώστε να μην ξανατραγουδήσουν ποτέ. Έτσι και έγινε!! Πια δεν ήταν μια φασαριόζικη χώρα αλλά μια μουγκή και σιωπηλή χώρα.
Ο βασιλιάς ΝΤΟ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια,αλλά προσπάθησε να βρει μια λύση. Σκέφτηκε, σκέφτηκε και κατέληξε να κάνει και αυτός μάγια, για να λυθούν τα μάγια της κακιάς βασίλισσας μάγισσας ΛΑΦΑΛΤΣΑ.
 Πήρε ένα μεγάλο καζάνι και έριξε μέσα λίγο ρυθμό ,μπόλικη μελωδία πέντε έξι κλειδιά του ΣΟΛ και ένα του ΦΑ,τρεις μείζονες κλίμακες και ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ νότες.Τα ανακάτεψε μια μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα και το φίλτρο ήταν έτοιμο.Το μοίρασε σε όλους τους κατοίκους του βασιλείου ,για να το πιούν.Τότε όλοι άρχισαν να τραγουδάνε .Η ΛΑΦΑΛΤΣΑ δεν άντεξε,'έβαλε μπαμπάκια στα αυτιά της πήρε τα ανίψια της και έφυγαν για πάντα. Κανένας δεν τους ξαναείδε και από τότε κανείς δεν ξαναμίλησε για αυτούς, όμως όλοι θυμούνται εκείνη την ημέρα.

2 σχόλια: