About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Άγγελο Σκ.

 Σε αυτό το άρθρο θα σας περιγράψω έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα.
Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο (γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1986 στη Μαδρίτη), γνωστός επίσης ως Ρομπέρτο, είναι Ισπανός επαγγελματίας ποδοσφαιρι Μπενφίκα
 Στις 25 Ιουνίου 2010, επιβεβαιώθηκε η απόκτηση του Ρομπέρτο από την Μπενφίκα έναντι ποσού ύψους €8.500.000. Στις πρώτες του τρεις συμμετοχές, με την πρώτη να είναι απέναντι στην Πόρτο για το Πορτογαλικό Σούπερ Καπ της σεζόν, οι εμφανίσεις του ήταν μέτριες, καθώς ο ομάδα της Λισαβόνας γνώρισε τρεις ήττες, δεχόμενος, ταυτόχρονα, συνολικά έξι γκολ. Έμεινε στον πάγκο για την τρίτη αναμέτρηση πρωταθλήματος για τη σεζόν, η οποία ήταν εντός έδρας απέναντι στη Βιτόρια Σετούμπαλ, ωστόσο υποχρεώθηκε να εισέλθει ως αλλαγή στη θέση του Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος είχε αποβληθεί για φάουλ εντός της μεγάλης περιοχής, στο 20ό λεπτό του αγώνα, όπου και απέκρουσε το πέναλτι που ακολούθησε από τον Ούγο Λεάλ, σε μια τελική νίκη της ομάδας του με σκορ 3–0.
 Με το τέλος της σεζόν 2010–11, ο Ρομπέρτο βρέθηκε να μην υπολογίζεται, πλέον, από την Μπενφίκα, μετά και από τις αφίξεις των Αρτούρ και Εντουάρντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης

 Προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ρομπέρτο αγωνίστηκε κυρίως με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, συμμετέχοντας στις αποστολές της πρώτης ομάδας μονάχα όποτε υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Έπειτα από μαζική επιβολή τιμωριών σε παίκτες της πρώτης ομάδας του συλλόγου, ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος σε μια εκτός έδρας ήττα με σκορ 1–2 απέναντι στην Οσασούνα στις 22 Δεκεμβρίου 2005. Τελικά, παραχωρήθηκε ως δανεικός για τη σεζόν 2007–08 στη Χιμνάστικ ντε Ταραγόνα, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, αποτελώντας βασική επιλογή του προπονητή του συλλόγου.
 Τον Ιούλιο του 2008, ο Ρομπέρτο ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα, με αποτέλεσμα την πώλησή του στην, επίσης ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Ρεκρεατίβο Ουέλβα ως μέρος της συμφωνίας επί της μεταγραφής του Φλοράν Σινάμα Πονγκόλ στους Μαδριλένους. Η Ατλέτικο, ωστόσο, διατήρησε οψιόν επαναγοράς του παίκτη. Στη διάρκεια της πρώτης του σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της Ουέλβα, περιορίστηκε μονάχα σε συμμετοχές στο Κόπα ντελ Ρέι.
 Στις 13 Ιουλίου 2009, ο Ρομπέρτο επέστρεψε στην Ατλέτικο, έπειτα από καταβολή ποσού της τάξεως των €1.250.000 στους Ανδαλουσιάνους, με τον παίκτη να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Αυτό συνέβη έπειτα από τις ταυτόχρονες αποχωρήσεις των Λέο Φράνκο και Γκρεγκορί Κουπέ από τους Colchoneros.
 Καθώς ο βασικός τερματοφύλακας του συλλόγου, Σέρχιο Ασένχο, είχε κληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 του 2009, ο Ρομπέρτο προωθήθηκε στο βασικό σχήμα του συλλόγου, με την πρώτη του συμμετοχή να είναι μια ήττα της ομάδας του με σκορ 2–5, εκτός έδρας, απέναντι στην Μπαρτσελόνα στις 19 Σεπτεμβρίου. Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και, όταν επέστρεψε, βρέθηκε να αποτελεί τρίτη επιλογή στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων του συλλόγου πίσω από τον Ασένχο και τον νεαρό Νταβίντ ντε Χέα. Ωστόσο, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2010, συμφωνήθηκε ο δανεισμός του στην, παλεύουσα για την αποφυγή του υποβιβασμού, Ρεάλ Σαραγόσα έως το τέλος της σεζόν, όπου και κατάφερε να υποβιβάσει στη θέση του αναπληρωματικού τον Αργεντινό Χουάν Πάμπλο Καρίσο, βοηθώντας τους Αραγονέζους να γλιτώσουν τελικά τον υποβιβασμό.

Ολυμπιακός Πειραιώς

2013-14

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2014, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επίσημη αγορά των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο, ο οποίος συμφώνησε για συμβόλαιο τετραετούς διαρκείας. Ένα αξιοσημείωτο συμβάν, σχετικά με την ανακοίνωση της μεταγραφής του, στην ομάδα του Ολυμπιακού ήταν ότι έγινε εν ώρα αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου Καραϊσκάκης, γνωρίζοντας, φυσικά, αποθέωση ο Ρομπέρτο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, στο άκουσμα της είδησης. Παρόλα αυτά, η προσφορά του συμβολαίου ανήλθε στα €6.000.000 και ήταν τετραετούς διάρκειας.

Ο Ρομπέρτο, στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, όπως αυτή εναντίον της Μπενφίκα, μάλιστα τα Μέσα του είχαν δώσει το προσωνύμιο Άγιος Ρομπέρτο, ελέω των πολλών και δύσκολων επεμβάσεών του (1-0 είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός σε εκείνον τον αγώνα).Ο Ρομπέρτο, εκείνη τη χρονιά πανηγύρισε και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος.

2014-15

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε πάλι βασικό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, έκανε και σε αυτή τη σεζόν μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση, αυτή τη φορά, κόντρα στη Γιουβέντους (τελικό σκορ: 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

πηγ'ή: wikipedia.org/wiki



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου