About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ευαγγελία Καμ.

 Διαβάστε ένα άρθρο για τον θαλάσσιο ελέφαντα, ένα πολύ ωραίο ζώο και πολύ έξυπνο διαβάστε και θα δείτε.
 Ο θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου διακρίνεται από τον θαλάσσιο ελέφαντα του Βορείου ημισφαιρίου (του οποίου δεν συμπίπτει η κατανομή με του θαλασσίου ελέφαντα του νοτίου ημισφαιρίου) από την μεγαλύτερη σωματική του μάζα και την μικρότερη προβοσκίδα.  Τα θηλυκά επίσης εμφανίζονται ψηλότερα όταν μάχονται, λόγω της τάσης τους να λυγίζουν την πλάτη τους πιο πολύ από του Βορείου Ημισφαιρίου. 
 Ο θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου παρουσιάζει πολύ μεγάλο φυλετικό διμορφισμό στο μέγεθος, ίσως τον μεγαλύτερο από όλα τα θηλαστικά, με τα αρσενικά συνήθως πέντε με έξι φορές βαρύτερα από τα θηλυκά. Ενώ τα θηλυκά συνήθως ζυγίζουν 400 με 900 κιλά και έχουν μήκος 2,6 με 3 μέτρα, τα αρσενικά ζυγίζουν συνήθως 2.200 με 4.000 κιλά και έχουν μήκος 4,2 με 5,8 μέτρα 
 Ένα ενήλικο θηλυκό έχει μάζα κατά μέσο όρο 771 κιλά ενώ ένα ώριμο αρσενικό περίπου 3.175 κιλά.Μελέτες έχουν δείξει ότι οι θαλάσσιοι ελέφαντες της Νότιας Γεωργίας είναι περίπου 30% βαρύτεροι και έχουν 10% μεγαλύτερο μήκος κατά μέσο όρο από τους θαλάσσιους ελέφαντες της Νήσου Μακουάρι. 
 Το μεγαλύτερο αρσενικό που καταγράφηκε ποτέ βρέθηκε στον Κόλπο της Κατοχής, στην Νότια Γεωργία, στις 28 Φεβρουαρίου 1913 και είχε μήκος 6,85 μέτρα και το βάρος του εκτιμήθηκε ότι ήταν 5.000 κιλά. Το μέγιστο βάρος ενός θηλυκού είναι 1.000 κιλά και το μήκος 3,7 μέτρα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και μαύρα. Το εύρος των ματιών και μία υψηλή συγκέντρωση.


πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου