About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

151η επέτειος από τη γέννηση του Wilbur Scoville

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μάριο Μ.


  Η google αφιερώνει το σημερινό της doodle στον Wilbur Scoville για την επέτειο των 151 χρόνων από την γέννηση του Αμερικανού φαρμακοποιού τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ.
  Ο Wilbur Scoville γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1865 στη πόλη Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ.
  Ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.
  Έμεινε γνωστός στην ιστορία της φαρμακευτικής για την «κλίμακα Scoville» που επινόησε το 1912.
Για ένα διάστημα, διετέλεσε καθηγητής στο Κολέγιο της Massachusetts στη Σχολή Φαμαρκολογίας και Επιστημών Υγείας.
  Το 1922, ο Wilbur Scoville κέρδισε το βραβείο Ebert από την Αμερικανική Φαρμακευτική Ένωση, ενώ το 1929 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής Remington.
  Το 1929, ο Wilbur Scoville αναγορεύθηκε σε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου 1942.

  Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας διαφόρων κόκκινων πιπεριών (chilli peppers). Ο αριθμός των μονάδων Scoville δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας καψαϊκίνης (capsaicin). Καψαϊκίνη είναι μια χημική ένωση που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα, ιδιαίτερα τους βλεννογόνους. Η μέθοδός του ήταν γνωστή ως «Οργανοληπτικό Tεστ Scoville» (Scoville Organoleptic Test). Στο τεστ λάμβαναν μέρος συνήθως γευσιγνώστες, οπότε έπαιζε ρόλο η αξιολόγηση των ατόμων.

Η διαδικασία

  Σε συγκεκριμένη ποσότητα αποξηραμένων chillies και αφού έβγαζαν το έλαιο της καψακαϊκίνης προσέθεταν σε αυτό διάλυμα ζαχαρόνερου μέχρι το κάψιμο να είναι μόλις ανιχνεύσιμο. Έτσι μία γλυκιά πιπεριά έχει 0 στην «κλίμακα Scoville» ενώ υπάρχουν πιπεριές με 1.000.000, όπως η Βhut Jolokia (γνωστή ως ghost pepper) που καλλιεργείται στην Ινδία. O Wilbur Scoville παντρεύτηκε την Cora Β.Upham το Σεπτέμβριο του 1891, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Amy Augusta και τον Ruth Upham. Το 1895 εξέδωσε το περίφημο βιβλίο «Τhe Art of Compounding», ενώ ακολούθησαν άλλες οχτώ ανατυπώσεις μέχρι το 1960.

Ο πίνακας της κλίμακας ΣκόβιλΕμφάνιση


Εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου