About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο σκύλος


από την μαθήτρια του ΣΤ3, Κωνσταντίνα Χ.

  Ανάμεσα στα αρπακτικά ζώα που ζουν στην ξηρά, ο σκύλος είναι το πλέον αναπαραγόμενο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους πληθυσμούς του λύκου, από τον οποίο προήλθε. Η επιτυχημένη πορεία του σκύλου σε τόσους πολλούς τομείς οφείλεται στην ικανότητα του να προσαρμόζεται στο διαρκώς εξελισσόμενο ανθρώπινο περιβάλλον.


Οι σκύλοι τότε και τώρα:

   Στη πραγματικότητα, όταν ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά τη γη της Νότιας Αμερικής , συνοδευόταν από το σκύλο του. Σήμερα, νέα γενετικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μετανάστευσή τους συνέβη πριν από 20.000 χρόνια, συνεπώς η σχέση μας με τον σκύλο είναι ακόμα παλαιότερη από ό,τι νομίζαμε.

   Ενώ πολλές φυλές όπως το Χάσκι Σιβηρίας, το Τσόου Τσόου, το Σαρ-πέι, ο Ιαπωνικός Ακίτα, το Σίμπα Ίνου και το Πεκινουά είναι πραγματικά αρχαίες, οι περισσότερες από 400 φυλές σκύλων που υπάρχουν στον κόσμο είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα δημιούργημά μας των τελευταίων 200 ετών. Με την επιλεκτική τους αναπαραγωγή επιτύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σχέση με το μέγεθος και την εμφάνιση του σκύλου αλλά και την ικανότητά του στο κυνήγι, τη βοσκή, τη φύλαξη και την προστασία μας. Όποιον ρόλο και αν του ζητήσουμε να παίξει, πάντως, ο σκύλος μάς δίνει αδιάκοπα.

Πηγή: skai βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου