About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα σχέδια του πυραύλου που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη...

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιώργο Κ.

 Τα σχέδια του πυραύλου που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στον πλανήτη Άρη παρουσίασε η NASA.
 Η NASA ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός όλων των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή του πυραύλου και φιλοδοξεί να έχει κατασκευάσει τον πύραυλο το 2018.
 Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν σε επιτυχημένες δοκιμές οι τέσσερεις μηχανές R-25, τα συστήματα προώθησης και όλα τα βασικά εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για μια τέτοια αποστολή.
 Το διαστημικό όχημα Space Launch System (SLS) είναι το πρώτο που προορίζεται ειδικά για επανδρωμένες αποστολές σε εξωγήινους κόσμους μετά τον πύραυλο Saturn V.
 Θα είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ και θα μεταφέρει το διαστημικό όχημα Orion, με το οποίο θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
 Βάσει του σχεδιασμού, θα έχει ύψος 98 μέτρα και θα είναι έτοιμος για δοκιμές το 2017. Η τελική δοκιμή για τη λειτουργία του θα πραγματοποιηθεί το 2018.
 Ως καύσιμα ο πύραυλος θα τροφοδοτείται από κρυογονικό υγρό υδρογόνου και υγρό οξυγόνο. Τα πρώτα τεστ για τη λειτουργία των τεσσάρων κινητήρων έχουν ήδη ξεκινήσει. Το τελευταίο είχε διάρκεια πέντε λεπτών, ενώ πραγματοποιήθηκε και άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά.

πηγή: http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου