About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μεξικάνικο φαγητό... πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ!

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιάννη Β.

 Μια και στο μάθημα της Γλώσσας, στην ενότητα για τη ''Διατροφή'', μιλήσαμε για φαγητά από άλλες χώρες, σκέφτηκα να σας προτείνω μεξικάνικες γεύσεις!
 Χωρίς την παραμικρή δυσκολία το λαχταριστό μεξικάνικο φαγητό μπορεί να προστεθεί στο τραπέζι μας, αρκεί να έχουμε προμηθευτεί με τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα μεξικάνικα πιάτα, που η οικογένειά μας και οι φίλοι μας θα μας ζητούν ξανά και ξανά!
 Γεύσεις από Μεξικό στο πιάτο μας!
 Πίτες τορτίγιας. Η ονομασία τορτίγιας προέρχεται από την ισπανική λέξη Torta, η οποία σημαίνει τούρτα. Οι Ισπανοί έδωσαν στις πίτες τορτίγιας αυτό το όνομα, όταν τις ανακάλυψαν τον 16ο αιώνα. Αρχικά, οι Μεξικάνοι χρησιμοποιούσαν τις πίτες τορτίγιας σαν ψωμί και τύλιγαν με αυτές διάφορα είδη γέμισης.
 Σήμερα, οι μαλακές πίτες τορτίγιας, είτε από αλεύρι σίτου είτε από αλεύρι καλαμποκιού, σερβίρονται καλύτερα ζεστές και αποτελούν τη βάση για τα αγαπημένα μας μεξικάνικα πιάτα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη γλυκιά ή αλμυρή γέμιση επιθυμούμε.

Τι επιλέγουμε
Flour Τortillas
Περιέχει 8 μαλακές πίτες τορτίγιας από αλεύρι σίτου.

Τaco Shells
Περιέχει 12 τραγανές πίτες τάκος από αλεύρι καλαμποκιού.

Μπουρίτος 
 Αποτελούν μέρος της μεξικάνικης κουλτούρας εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αφού οι Μεξικάνοι θεώρησαν τις μαλακές πίτες τορτίγιας σαν έναν ιδανικό τρόπο για να τυλίγουν διάφορα είδη γέμισης.
 Πλέον, μπορούμε γρήγορα και εύκολα να απολαύσουμε άκρως γευστικά μπουρίτος με κιμά ή με κοτόπουλο προσθέτοντας απλώς τριμμένο τυρί, μαρούλι, ντομάτα και τη γευστική Old El Paso Original Salsa.

Φαχίτας
 Πρόκειται για πίτες τορτίγιας γεμισμένες με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Οσο για την έμπνευση της γευστικής αυτής ιδέας, σύμφωνα με την ιστορία ξεκίνησε από τα μεξικάνικα βοσκοτόπια, όπου κομμάτια μοσχαριού και κοτόπουλου, ψήνονταν σε φωτιά με ξύλα για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή «καπνιστή» γεύση. Εμείς, πάλι μπορούμε εύκολα και, φυσικά, χωρίς τη φωτιά με τα ξύλα, να απολαύσουμε την «καπνιστή γεύση» προσθέτοντας απλώς τη Original Salsa, κρεμμύδι και πιπεριές.

Τάκος
 Φτιάχνονται με τις ειδικές σκληρές πίτες και είναι απίστευτα τραγανά! Εμείς απλώς τις γεμίζουμε με τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζουμερή ντομάτα, δροσερό μαρούλι, τριμμένο τυρί και γευστική Old El Paso σάλτσα, που κάνει τα τάκος πραγματικά... ακαταμάχητα!

Τσιπς καλαμποκιού
 Ακρως γευστικά και τραγανά τα στρογγυλά Tortilla Chips, είναι ιδανικά για να συνοδεύουν τα διάφορα ντιπ, καθώς και για να φτιάξουμε υπέροχα Νάτσος, καλύπτοντάς τα με λιωμένο τυρί. Για ένα εξαιρετικό, λοιπόν, κλασικό ορεκτικό για κάθε μεξικάνικο γεύμα μας επιλέγουμε τα Nachips, συνδυάζοντάς τα με μια από τις απίθανες μεξικάνικες Old El Paso Salsas!

Τσιπς καλαμποκιού με γεύση τσίλι
 Εμπνευσμένα από την παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα και με ελαφριά γεύση τσίλι, τα Chili Tortillas Chips είναι ιδανικά σαν σνακ, σαν ορεκτικό ή για να τα βουτήξουμε σε μια από τις απολαυστικές σάλτσες Old El Ρaso!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου