About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η μουσική βοηθά την καρδιά…

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Άννα Σπ.

 Ας δούμε πώς η μουσική βοηθά την καρδιά και γενικότερα ολόκληρο το σώμα…
 Το άκουσμα ενός αγαπημένου τραγουδιού μας κάνει να κουνάμε ρυθμικά το πόδι και μας φτιάχνει τη διάθεση. Πέρα, όμως, από αυτά, η αγαπημένη μας μουσική ευεργετεί και το καρδιαγγειακό σύστημα. Για παράδειγμα, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσαν ότι η ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής έχει θετική επίδραση στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες της παραπάνω μελέτης παρουσίασαν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων (με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ροή του οξυγονωμένου αίματος στο σώμα και την καρδιά) χάρη στην ευφορία που προκάλεσε το άκουσμα της μουσικής που επέλεξαν.

 Έχει αποδειχτεί ότι ασθενείς που νοσηλεύονται σε καρδιολογικές μονάδες εντατικής θεραπείας και ακούν καθημερινά χαλαρωτική μουσική για 45-60΄ με ακουστικά, παρουσιάζουν μειωμένη αρτηριακή πίεση και συχνότητα καρδιακών παλμών.
 Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Παβία στην Ιταλία, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation», επιβεβαιώνει τη θεραπευτική δράση της μουσικής στην καρδιά και ειδικά της όπερας. Ο Βέρντι έχει, μάλιστα, την τιμητική του. Το περίφημο χορωδιακό «Va’ Pensiero» από το «Ναμπούκο» και το επίσης πασίγνωστο ντουέτο «Libiamo ne’ lieti calici» από την «Τραβιάτα» ασκούν την πιο θετική επίδραση στην καρδιά.

Επίσης η μουσική:
  • Ελαττώνει το στρες
  • Βοηθάει κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων
  • Προστατεύει την ακοή μας
  • Ανακουφίζει από τον πόνο
  • Βοηθάει τη μνήμη
  • Προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση


Πηγή:www.vita.gr/

Ακούστε το ντουέτο «Libiamo ne’ lieti calici» από την «Τραβιάτα»... (youtube.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου