About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Έκθεση φωτογραφίας στο ενυδρείο Κρήτης…

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Άννα Σπ.

Ας διαβάσουμε ένα άρθρο για την έκθεση φωτογραφίας στο ενυδρείο της Κρήτης για να μάθουμε για μια όμορφη εκδήλωση με θέμα τον θαλάσσιο κόσμο και τους κατοίκους του...
Το Ενυδρείο Κρήτης, Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, και η «Πυξίδα της Πόλης» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του ΣΠΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ «Παγίδα - Trap». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ενυδρείου μέχρι τέλος Οκτώβριου.

«Παγίδα - Trap»
«…Κοιτάζοντας τις εικόνες της «Παγίδας», τις βυθισμένες στο σκούρο φόντο, «ακούει» κανείς το βουητό της υδάτινης σιωπής, διακρίνει τη συνεχή κίνηση και αλλαγή στις ρευστές και χωρίς σαφή περιγράμματα μορφές, αναρωτιέται διαρκώς για το τι συμβαίνει και πού και, κυρίως, έρχεται στη θέση του «έγκλειστου» ακόμη και χωρίς τη θέλησή του.

Μια σειρά ασπρόμαυρων εικόνων, "καθαρών", χωρίς κάποια ψηφιακή επεξεργασία, μας καλούν σε ένα ταξίδι στο εξωπραγματικό σύμπαν όπου υδρόβιοι θεοί δέχονται ανθρωποθυσίες, άνθρωποι εμφανίζονται ως δια μαγείας σε σημεία που δεν θα περίμενε κανείς, αναπνέουν κάτω από το νερό, γίνονται αβαρείς, αναμετρούνται οπτικά με χελώνες, αγγίζουν χταπόδια, ονειρεύονται, αλλά και πρωταγωνιστούν στα όνειρα άλλων…» (Ν.Καρακατσάνη)

Πηγή: cretevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου