About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δύο ακόμη γύπες δηλητηριάστηκαν...

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιώργο Κ.

 Διαβάστε τι συνέβη στην Ιεράπετρα με δυο γύπες.
Δύο γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι στην Ιεράπετρα Λασιθίου και παραδόθηκαν στους εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί 28/10 δέχτηκε κλίση η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας, για τους  γύπες που βρέθηκαν στην περιοχή σε κακή κατάσταση και έτσι ξεκίνησε η  επιχείρηση για τη διάσωσή τους.
 Τα πουλιά που είναι νεαρά και έχουν εμφανή σημάδια δηλητηρίασης πήραν άμεσα τις Πρώτες Βοήθειες και ακολουθούν την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση της. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και θα είναι απελευθερώσιμα.
 Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας μια και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βρέθηκαν δυο δηλητηριασμένοι Γύπες στην ίδια περιοχή. Φοβόμαστε ότι κάποιοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει φόλες και οι Γύπες είτε έφαγαν το ίδιο το δηλητηριασμένο δόλωμα, είτε έφαγαν κάποιο δηλητηριασμένο ζώο  και έπαθαν δευτερογενή δηλητηρίαση. Και φυσικά υπάρχει φόβος να βρεθούν τις επόμενες μέρες στην περιοχή και άλλοι Γύπες αλλά και σκύλοι και γάτες δηλητηριασμένοι. Το θέμα της ανεξέλεγκτης χρήσης των φυτοφαρμάκων (τα οποία είναι εξαιρετικά ισχυρά και μπορούν να σκοτώσουν εύκολα ανθρώπους και ζώα) πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από την Πολιτεία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου