About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

O μεγαλύτερος δεινόσαυρος που βρεθηκέ ποτέ

απο το μαθητή του Στ1 Μανόλη Ρ.

    Το τεράστιο φυτοφάγο ζώο, που ονομάζεται Rukwatitanbisepultus, εκτιμάται ότι ζύγιζε όσο αρκετοί ελέφαντες και το μήκος του πρέπει να έφτανε τα 9 μέτρα, από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Μόνο τα μπροστινά του πόδια ήταν κάτι παραπάνω από 2 μέτρα.

   Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο εντόπισαν τα απολιθωμένα υπολείμματα του γιγαντιαίου δεινόσαυρου σε ένα βράχο στη νοτιοανατολική Τανζανία. 
   Σύμφωνα με δημοσίευμα της HuffingtonPost, οι επιστήμονες έφεραν στο φως σπονδύλους, πλευρά, άκρα και οστά της πυέλου και ύστερα από λεπτομερείς συγκρίσεις και αξονικές τομογραφίες των απολιθωμένων οστών, μπόρεσαν να καθορίσουν ότι ανήκαν σε ένα προηγουμένως άγνωστο είδος τιτανόσαυρου.Στην Αφρική έχουν ανακαλυφθεί μόλις τέσσερις σκελετοί τιτανόσαυρων, ενώ στη Νότια Αμερική έχουν βρεθεί πάνω από 30. 
  Το εύρημα αυτό είναι σπάνιο για την Αφρική και θα μας βοηθήσει να λύσουμε μερικά ερωτήματα γύρω από τη διανομή και τα τοπικά χαρακτηριστικά αυτού που αργότερα θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα, γνωστά χερσαία ζώα" δήλωσε ο PaulFilmer από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. Το συγκεκριμένο είδος κατά πάσα πιθανότητα έζησε στην περιοχή πριν από περίπου 100 εκατ. χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου