About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κινδυνεύει η γη από αστεροειδή.


  απο τους μαθητές του Στ1 Αντώνη Α. και Γιάννη Α.
  
    SOS: Η γη βρίσκεται σε κίνδυνο από κομήτες. 
Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες…
  Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από πτώση αστεροειδούς στο όχι μακρινό μέλλον. Θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο αν κατέβαλε από τώρα μια συνδυασμένη προσπάθεια, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μιας πιο αποτελεσματικής «ασπίδας». 


  Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα μιας επείγουσας έκκλησης που συνεπέγραψαν επιστήμονες, αστροναύτες, ροκ σταρ και άλλες προσωπικότητες, στο πλαίσιο της διεθνούς ενημερωτικής καμπάνιας «Ημέρα Αστεροειδούς» που μόλις ξεκίνησε, με στόχο να φέρει το ζήτημα στο προσκήνιο.
Η καμπάνια εγκαινιάστηκε με παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου στο Λονδίνο και στο Σαν Φρανσίσκο (στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια), σύμφωνα με το Space.com και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
   Η καμπάνια θέλει να καθιερώσει την 30ή Ιουνίου 2015 ως παγκόσμια «Ημέρα Αστεροειδών», στην επέτειο της έκρηξης ενός αστεροειδούς διαμέτρου 40 έως 80 μέτρων πάνω από την Τουνγκούσκα της Σιβηρίας στις 30 Ιουνίου 1908.
  Και μια τελευταία δυσοίωνη υπενθύμιση: Οι παλαιότεροι κυρίαρχοι της Γης, οι δεινόσαυροι, εξαφανίστηκαν μαζικά μετά την πτώση ενός μεγάλου αστεροειδούς διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων κάπου στο σημερινό Μεξικό, πριν από 65 εκατ. χρόνια.
  Όπως είπε ο πρώην αστροναύτης Εντ Λου, κυβερνήτης του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, «ο χρόνος κυλάει σε βάρος μας και δεν μπορούμε να δούμε το ρολόι. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί το επόμενο μεγάλο χτύπημα - αλλά θα συμβεί».
 

Πηγή:Nooz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου