About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γιατί το καλό πρωινό είναι απαραίτητο για τον μαθητή


 απο τους μαθητές του Στ56 Ιάσωνα Τ. και Χρήστο Α.
   
    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους λόγους, που το πρωινό είναι για τους μαθητές, ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο .  
   Η καλή μέρα από το Πρωί φαίνεται,  λεέι η παροιμία και όπως ισχύει για τα περισσότερα πράγματα ισχύει και για το πρωινό που είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ειδικά για τους μαθητές είναι απαραίτητο μιας και τους  προσφέρει όλη την ενέργεια που χρειάζονται – σωματικά και πνευματικά- για το πρόγραμμα του σχολείου.

Γιατί είναι απαραίτητο;

  Το ξεκίνημα της ημέρας χρειάζεται ενέργεια όπως τα αυτοκίνητα χρειάζονται βενζίνη για κινηθούν. Όταν δεν τρώμε πρωινό ο οργανισμός δεν παιρνει την ενέργεια που χρειάζεται γαι να ξεκινήσει την ημέρα του. Αυτό ισχύει για όλοτο χρόνο και ειδικά τώρα που ξεκινάνε τα σχολεία το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε είναι τα παιδιά μας να τρώνε ένα καλό πρωινό.
Αφιερώστε χρόνο
   Το πρώτο πράμα που χρειάζεται η οργάνωση ενός καλού πρωινού είναι ο χρόνος. Στις περισσότερες οικογένειες, κάθε πρωί, όλα γίνονται συνήθως γρήγορα, η μητέρα τρέχει να ετοιμαστεί για τη δουλειά και να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, ενώ ο πατέρας πίνει έναν καφέ «στα γρήγορα» πριν ξεκινήσει, για να γλιτώσει την πρωινή κίνηση στους δρόμους. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει.
Ας ξυπνήσουμε όλοι 10 λεπτά νωρίτερα, να ετοιμαστούμε και να να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι για να πάρουμε το πρωινό μας. Μπορεί να χάσουμε 10 λεπτά ύπνου αλλά θα κερδίσουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε καλά την ημέρα μας.

Δώστε το σωστό παράδειγμα
   Το πρωινό μπορεί να γίνει στα παιδιά συνήθεια αρκεί εμείς να δίνουμε κάθε μέρα το σωστό παράδειγμα. Το βασικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να τρώμε πρωινό εμείς οι ίδιοι.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ;
   Ένα πρωινό που περιλαμβάνει γάλα, δημητριακά, ψωμί, τυρί, ζαμπόν, μέλι, κάποιο φρούτο ή χυμό, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ είναι ιδανικό για το μαθητή. Ένα τέτοιο πρωινό θα εφοδιάσει τον οργανισμό του με τόσο με υδατάνθρακες και πρωτείνες που θα δώσουν ενέργεια στο παιδί για το υπόλοιπο της ημέρας.


Πρωινό και ποιότητα υγείας
Η συνήθεια του υγιεινού πρωινού είναι κάτι που βοηθά μακροχρόνια στη ποιότητα της υγείας του παιδιού αλλα και των γονέων.
• Μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της υψηλής χοληστερόλης
• Μειώνει την αντίσταση ινσουλίνης (μία κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπαθειών).
• Βελτιώνει την απόδοση σε εργασίες που συνδέονται με τη μνήμη.
• Ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση σνακ
• Αυξάνει την λήψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, τα οποία σπάνια συμπληρώνονται από τα άλλα γεύματα της ημέρας.
• Αυξάνει την επίδοση των παιδιών και των εφήβων στο σχολείο.

Κάνει καλό ακόμα και στα δόντια
   Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν τα παιδιά δεν τρώνε πρωινό έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης οδοντικών προβλημάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου