About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βασιλικός πολτός , πηγή βιταμινών και αμινοξέων.

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)

   Ξερετε τι είναι ο βασιλικός πολτός;Σε τι είναι χρήσιμος;Αν όχι , να η ευκαιρία να το μάθετε!!!
Ξέρετε τι είναι ο βασιλικός πολτός; Σε τι είναι χρήσιμος; Αν όχι , να η ευκαιρία να το μάθετε!!! Ο βασιλικός πολτός παράγεται απο τις εργάτριες μέλισσες. Είναι άσπρος σαν το γάλα , κρεμώδης , ισχυρά όξινος , ιδιάζουσα οσμή και αρκετά ξινή γεύση. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Περιέχει ακόμη


διάφορα λιπαρά οξέα , τα οποία είναι υπεύθυνα για τις περισσότερες βιολογικές ιδιότητες που έχει ο βασιλικός πολτός. 
  Ο βασιλικός πολτός έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι προνύμφες που προορίζονται για βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά με αυτήν τη τροφή στην οποία βρίσκεται ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει την προνύμφη από εργάτρια σε βασίλισσα. 
Χωρίς να αποτελεί μαγικό ελιξίριο ο βασιλικός πολτός έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα του οργανισμού και στη διανοητική και σωματική ευεξία.
  Αυτές είναι μερικές ασθένειες ή δύσκολες καταστάσεις που ο βασιλικός πολτός έχει θεραπευτική αξία: αλλεργίες , αρθρίτιδες , νευρική ανεπάρκεια , αναιμία , ουλίτιδα , ρυτίδες δέρματος , μονοπυρήνωση , διαβήτης , υψηλή χοληστερόλη , στεφανιαία νόσος , οστεοπόρωση , έλκη , καρκίνο , ασθενική μνημη , κατάθλιψη , κρίσεις πανικού και άσθμα. 

   Η λήψη του βασιλικού πολτού γίνεται με οδοντογλυφίδα και η σωστή δοσολογία εξαρτάται από τον άνθρωπο και την αιτία που παίρνει βασιλικό πολτό. Η λήψη πρέπει να είναι συνεχής για τουλάχιστον 3-4 μήνες. 

  Το χρώμα του βασιλικού πολτού έχει μεγάλη σημασία. Έχει λαμπερό άσπρο ελαφρά υποκίτρινο χρώμα. Όσο πιο λαμπερό είναι το χρώμα του τόσο πιο φρέσκος είναι.    Βγαίνει από τα βασιλοκελιά με ειδικό μηχάνημα. Συντηρείται στην κατάψυξη μόνο για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου