About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Δυόσμος

  (απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ.. και Αριάδνη Κ.)

 Ο Δυόσμος είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή φυτά σε Ελληνικούς κήπους και μπαλκόνια. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μέντα και έχει πάνω απο 30 ποικιλίες. Έχει ωραίο και πλούσιο πράσινο φύλλωμα αλλά αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το υπέροχο, μοναδικό και πιπεράτο του άρωμα. Φυτέψτε τον σε ένα σημείο απο το οποίο περνάτε συχνά. Έτσι κάθε φορά που θα τον αγγίζετε, το άρωμα του θα “σκορπίζεται σε όλο το χώρο!

  Είναι “βολικό” φυτό, αφού δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του. Αντίθετα ανταμείβει πλουσιοπάροχα με την ομορφιά του, το άρωμα του, τις ευργετικές ιδιότητες του. 
Ο δυόσμος είναι ιθαγενές της Ευρώπης και της Νοτιοδυτικής Ασίας.. Είναι ριζηματώδες πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος 30 με 100 εκατοστά. Οι μίσχοι και τα φύλλα καλύπτονται σε ποικίλο βαθμό από τριχίδια, ενώ το ρίζωμα είναι σαρκώδες και εκτεταμένο. Τα φύλλα είναι ωοειδή, με μήκος 5 με 9 εκατοστά και 1,5 με 3 εκατοστά πλατιά.    Τα άνθη του είναι μικρά ρόδινα ή μωβ ανοιχτό. Βγαίνουν πολλά μαζί σε στάχεις στις κορυφές των βλαστών. Ο φρέσκος δυόσμος μπορεί να γίνει τσάι όπως και ο αποξηραμένος. Ο αποξηραμένος δυόσμος συχνά χρησιμοποιείται σε σαλάτεςάπειρες χρήσεις του στην κουζίνα, και όχι μόνο!
ΠΗΓΗ: http://www.kipouroi.gr
http://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου