About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η γύρη

(απο τις  μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.)


  Επιλέξαμε να γράψουμε για την γύρη για να την μάθει περισσότερος κόσμος!
  Η γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Όσο περισσότερα χρώματα έχουν οι μπαλίτσες της γύρης τόσο πιο θρεπτική θεωρείται. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες , βιταμίνες , απαραίτητα αμινοξέα , ορμόνες , ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.


  Η γύρη επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό του νερού και των θρεπτικών ουσιών , ελέγχει επομένως την όρεξη και το σωματικό βάρος και παράλληλα προάγει την καλή λειτουργία του θυροειδούς αδένα.
  Η γύρη περιέχει πολλά φλαβονοειδή πολύτιμα για την υγεία που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και το σωστό είδος γύρης μπορεί να είναι ευεργετικό για τις αλλεργίες. Η ρουτίνη είναι μία ουσία που προστατεύει τα αγγεία σε όλο το σώμα μειώνοντας τις πιθανότητες εγκεφαλικό επεισόδιο και μπορεί να βοηθήσει επίσης στην πρόληψη του καρκίνου και ειδικά του καρκίνου του προστάτη. Τέλος η γύρη βοηθά τη διανοητική λειτουργία , δίνει ευεξία και καταπολεμά τη γενική αδυναμία και εξασθένιση του οργανισμού.
   Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών , στην διατροφή του ανθρώπου και οικιακών ζώων στην κατασκευή υποκατάστατων γύρης για τη διατροφή των μελισσών σε διάφορες έρευνες για τις αλλεργίες. Δόση: μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για τουλάχιστον 4-6 μήνες. Συντηρείται στην κατάψυξη όπου και διατηρεί όλη της την αξία για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου