About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

απο τις μαθήτριες  του Στ1 Ιφιγένεια Κ.  και Ειρήνη Κ.
   
  Στη γειτονιά μας υπάρχουν αρκετοί παχύσαρκοι άνθρωποι και πολλοί τους κοροϊδεύουν. Για να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε . Διαβάστε παρακάτω για αυτή την νόσο.
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά 
κυρίως για τα Ελληνόπουλα που 


χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.
  Την ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις καθιστούν επιτακτική τα αυξανόμενα ποσοστά της παχυσαρκίας τις τελευταίες δεκαετίες διεθνώς.  Αυτή την ανησυχητική τάση είδε το 1948 ο ΠΟΥ και χαρακτήρισε την παχυσαρκία νόσο, ορίζοντας την 24η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
  Τα στοιχεία για την Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικά, καθώς τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ (2014) για την υγεία δείχνουν ότι στη χώρα μας το 19,6% του ενήλικου πληθυσμού (18,5% των γυναικών και 17,7% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι και το 35,2% (30% των γυναικών και περισσότερο από το 40% των ανδρών) είναι υπέρβαροι, ενώ επιπλέον η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.  Η τάση αυτή συνάδει με τα αποτελέσματα στατιστικών ερευνών για τις συνήθειες σωματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις οποίες το 90% των ενηλίκων στη χώρα μας αναφέρουν ότι γυμνάζονται λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα και το 37% ότι περπατούν λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα, την ώρα που οι ειδικοί συνιστούν να κινούμαστε τουλάχιστον 30' ημερησίως.

    Λύσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν και βρίσκονται στα χέρια μας, αλλά και στα… πόδια μας, και περιλαμβάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας με περισσότερη κίνηση καθώς και ισορροπία στη διαχείριση των θερμίδων. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε σε σχέση με αυτές που καίμε για να μειώσουμε το σωματικό βάρος, αλλά και να προσέχουμε να τρώμε απ' όλα με μέτρο. Δε χρειάζεται να εξοστρακίσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ισορροπία, καθώς η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση με τελείως αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή:http://www.zougla.gr/greece/article/24-oktovriou-pagosmia-imera-kata-tis-paxisarkias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου