About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μυρωδάτες… κατοικίες ανθίζουν στην Καζαμπλάνκα!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ.
Τα λουλούδια ανθίζουν και οι πλειοψηφία τους μυρίζει πανέμορφα! Πάντως πρώτη φορά ακούω για σπίτια που μυρίζουν όμορφα και είναι σαν να ανθίζουν. Αν θέλετε να μάθετε για αυτό το θέμα διαβάστε τα παρακάτω :
Το τελευταίο project του Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Edouard François είναι ίσως ομορφότερο που έκανε ποτέ: Οι «δίδυμοι» πύργοι στο Μαρόκο που ετοιμάζει θα είναι καλυμμένοι πλήρως με μπουκαμβίλιες και γιασεμιά! Μπορεί κατά το παρελθόν να έχουμε δει πολλές φορές κατοικίες, κτήρια και ουρανοξύστες καλυμμένους με πρασινάδα και φυτά όμως πρώτη φορά εμφανίζεται ένα κτήριο γεμάτο ευωδιαστά λουλούδια στην πρόσοψή του. Οι περίφημοι «Κήποι του Ανφά» όπως ονομάζονται είναι ένα σχέδιο κτηρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 στην Καζαμπλάνκα με σκοπό να αρωματισει τη μεγαλούπολη! 
Εκπληκτικής ομορφιάς δομές θα προσφέρουν μια μοναδική… οσφρητική εμπειρία στους κατοίκους ειδικά όταν φυσά ο άνεμος ανάμεσα στις φυλλωσιές. Γιασεμιά και μπουκαμβίλιες θα ανθίζουν την άνοιξη σε μια πανδαισία χρωμάτων, φέρνοντας τη φύση ολοένα και πιο κοντά στην πόλη. Σαν μια μοναδική τοπιογραφία στο κέντρο της μεγαλούπολης με φόντο ροζ και λευκά άνθη, σαν ένα τεράστιο βάζομε λογής λογής λουλούδια που δεν θα μαραίνονται ποτέ! Και παράλληλα μια εκπληκτική ιδέα βιοποικιλότητας φιλική προς κάθε είδους έντομο και πτηνό.





πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου