About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα ωραίο κέικ από πουράκια!!!!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ3, Αφροδίτη Χ., Μαρία Φ. και Σταυρούλα Α.
Υπάρχει κάποιος που δεν έχει τρελή αδυναμία στη σοκολάτα; Ειδικά τα παιδιά δε μπορούν παρά να μαγευτούν από αυτή τη λιχουδιά στολισμένη γύρω-γύρω με τα αγαπημένα τους πουράκια. Θα χρειαστείτε 20 λεπτά για τη προετοιμασία και 25 λεπτά για το ψήσιμο. Από σκεύη, 2 στρογγυλές φόρμες χωρίς πάτο διαμέτρου 16 εκ. Θα βγει ποσότητα για 8-10 άτομα.
Υλικά:
Για το κέικ: 
100γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
50 γρ. κακάο σε σκόνη 
90ml νερό ζεστό 
3 αυγά μεγάλου μεγέθους (120 γρ.) 
65ml γάλα πλήρες 
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
8 γρ. μπέικιν πάουντερ 
300γρ. ζάχαρη 
ξύσμα ενός πορτοκαλιού 

Για τη γέμιση 
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τεμαχισμένη 
150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
80γρ. μαρμελάδα βερίκοκο 

Για τη διακόσμηση
πουράκια σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Φτιάξτε το κέικ. Βουτυρώστε τις δύο στρογγυλές φόρμες χωρίς πάτο διαμέτρου 16 εκ. Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε πολύ καλά με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια παχιά σκούρα πάστα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και ανακατέψτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει το μείγμα από τις άκρες κάθε φόρμας. Βγάλτε από το φούρνο τις φόρμες, αναποδογυρίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.
Φτιάξτε τη γέμιση. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν δέσει η κρέμα, κατεβάστε την από την φωτιά.
Μοντάρετε το κέικ. Απλώστε στην επιφάνεια του ενός δίσκου μαρμελάδα βερίκοκο. Βάλτε επάνω λίγη σοκολάτα και τοποθετήστε από πάνω τον άλλο δίσκο κέικ. Αλείψτε τον με μαρμελάδα. Ακουμπήστε το κέικ σε μια στρογγυλή πιατέλα και καλύψτε όλη την επιφάνειά του με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Κολλήστε γύρω γύρω πουράκια κομμένα στη μέση και πασπαλίστε με λίγα ακόμα θρυμματισμένα.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα.

Πηγή: infochildren.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου