About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τεχνολογία που βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαρία Α.
Όποιον ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο μπορεί να το διαβάσει. Μας μιλάει για την τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της όρασης μας.
Η Intel Capital, ο επενδυτικός βραχίονας της Intel, φέρεται να επενδύει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρεία startup, που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, η επένδυση αφορά την εταιρεία OrCam, η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα που αποτελείται από μία wearable camera, η οποία προσαρμόζεται στον σκελετό των γυαλιών του χρήστη. Η συγκεκριμένη κάμερα «κατανοεί» τον περιβάλλοντα χώρο του ατόμου και «μεταφράζει» τη εικόνα σε λόγο ώστε να γίνεται αντιληπτός από τον χρήστη. 
Η κάμερα είναι ανάλυσης πέντε Megapixel και συμπληρώνεται από έναν λιλιπούτειο υπολογιστή ο οποίος αναλαμβάνει να τρέξει το πρόγραμμα που μετατρέπει την εικόνα σε ήχο για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρήστη. 
Ο χρήστης με το πρόβλημα όρασης, φορά τη συσκευή και στη συνέχεια γνέφοντας προς το σημείο ενδιαφέροντος, η ενσωματωμένη εφαρμογή μετατρέπει την εικόνα σε κείμενο. Η συσκευή, που κοστολογείται στα 2.500 δολάρια, είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να θυμάται αντικείμενα, μέρη και ανθρώπους που έχει ξανασυναντήσει. 

πηγη :naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου