About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βροντερό όχι σήμερα στο περιβαλλοντικό έγκλημα

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Χιλιάδες Κρητικοί ένωσαν την φωνή τους σήμερα το μεσημέρι από τον μαρτυρικό τόπο της Μονής Αρκαδίου κατά της χημικής απειλής στη Μεσόγειο.
Δεκάδες λεωφορεία από όλη την Κρήτη με πολλούς ευαισθητοποιημένους Κρητικούς κάθε ηλικίας, αναχώρησαν το πρωί από το λιμάνι του Ηρακλείου για το Αρκάδι που χτυπά σήμερα η καρδιά της Κρήτης ενάντια στα χημικά της Συρίας που πρόκειται να καταστραφούν στην Μεσόγειο.
Δεκάδες φορείς συμμετέχοντας στην Παγκρήτια κινητοποίηση. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς ως χθες είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση πάνω από πενήντα λεωφορείων από όλη την Κρήτη προκειμένου να μεταφέρουν τους πολίτες στο Αρκάδι. Το ραντεβού έγινε στις 12.30 το μεσημέρι όπου χιλιάδες Κρητικοί διατρανώνουν από το μαρτυρικό τόπο την αντίθεση του λαού του νησιού στη χημικοί απειλή.
Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπρόσωπους φορέων στο Αρκάδι. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πανό των φορέων με συνθήματα όπως “Όχι τα χημικά”, “Έχουμε δικαίωμα στην καθαρή θάλασσα” κτλ.
Κοινό επίσης αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν «την ευθύνη και το κόστος για την ασφαλή καταστροφή των όπλων να την αναλάβουν εξ΄ ολοκλήρου οι χώρες που παρήγαγαν και διέθεσαν τα όπλα». Σημαντική θεωρείται η στάση των συλλόγων και φορέων που συνδέονται με την αρχαιολογία, το περιβάλλον, την επιστήμη και τις τέχνες, οι οποίοι τόσο με την παρουσία εκπροσώπων τους όσο και με ψηφίσματα, τάσσονται στο πλευρό των Κρητών και όλων όσοι αντιδρούν στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, δεδομένης, όπως τονίστηκε, της διατάραξης έως και καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία, τον τουρισμό, και τις επιπτώσεις στις επόμενες γενιές.
Η παγκρήτια μαζικότατη συνάντηση των χιλιάδων πολιτών, ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική.

Λέμε όχι σε όλους τους πολέμους.

Λέμε όχι στην καταστροφή της θαλάσσιας λεκάνης της Μεσογείου.

Λέμε ναι στην παγκόσμια ειρήνη

Λέμε ναι στις καθαρές θάλασσες

ΠΗΓΗ:neakriti.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου