About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν την έκθεση «329» στη Βιέννη

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαρία Α.
«Μιλούν» τα βιώματά τους στην Ελλάδα της κρίση μέσα από την τέχνη.
Είναι γεγονός ότι η λέξη κρίση έχει ταυτιστεί με την χώρα μας αλλά ένα ερώτημα είναι πώς βλέπουν τελικά οι ίδιοι οι Ελληνες την κρίση; Πώς την βιώνουν; Πώς την ακούν; Μα και πώς την «μυρίζουν»;
Αν και σε αυτά τα ερωτήματα ενδεχομένως απαντήσεις να μην υπάρχουν, κάποιοι νέοι καλλιτέχνες τις αναζητούν με τα έργα τους. Η έκθεση «329» που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Βιέννη αποτελεί τρανό παράδειγμα: Δώδεκα έργα, πίνακες και εγκαταστάσεις εκτίθενται στον χώρο WUK Projektraum της αυστριακής πρωτεύουσας ως τις 8 Μαρτίου.
Στόχος της έκθεσης «η ανάδειξη από μια διαφορετική οπτική γωνία (πέρα δηλαδή από την πολιτική ή οικονομική πλευρά του θέματος) που θα αφορά αποκλειστικά τους ανθρώπους μέσα από την καθημερινότητά τους» διαβάζουμε στον κατάλογό της. 
Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση είναι οι The Errands Group, Στέφανος Φωκέας, Κατερίνα Λαμπρογιάννη, Μάρω Βασιλειάδου, Κωνσταντίνος Λιανός, NullPointerConstant, Γιώργος Ζώης, Φωτεινή Παπαρροδοπούλου Ρόμβος, Νεφέλη Παπακυριακοπούλου και Στεφανία Στρούζα.. 
Θεωρητικά οι καλλιτέχνες είναι 11, άλλα πρακτικά είναι πολύ παραπάνω καθώς για παράδειγμα οι The Errands Group είναι μια κολεκτίβα που αποτελείται από 8 άτομα. Για αυτό το λόγο αναφέρονται μόνο τα έργα (ως αριθμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου