About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ιπτάμενη φωτογραφική μηχανή – drone τσέπης

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Γιώργος Γ και Σοφία Κ.
Ένα ιπτάμενο, προσωπικό drone που μπορεί να φέρει φωτογραφική μηχανή και παράλληλα διπλώνεται έτσι ώστε να χωρά στην τσέπη αναπτύσσει η αμερικανική Airdroids, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο.
Το Pocket Drone βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Kickstarter και έχει ήδη υπερκαλύψει τον στόχο των 35.000 δολαρίων, συγκεντρώνοντας 318.000, με 46 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το μικρό ρομποτικό αεροσκάφος μπορεί να φέρει μία action camera για φωτογραφίες και βίντεο από αέρος, ενώ έχει δυνατότητα πτήσης μέχρι είκοσι λεπτών. Επίσης, μπορεί να διπλωθεί, αποκτώντας το μέγεθος ενός μικρού tablet, για πιο εύκολη μεταφορά.
«Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συναρπαστική τεχνολογική επανάσταση – το κόστος ήταν μεγάλο, τα drones ογκώδη, το λογισμικό δύσκολο στον χειρισμό» γράφουν στη σελίδα τους στο Kickstarter οι δημιουργοί του, που ισχυρίζονται ότι το Pocket Drone είναι ειδικά σχεδιασμένο για εύκολη χρήση.
Για το «ξεδίπλωμα» και την απογείωσή του αρκούν μόλις 20 δευτερόλεπτα, και ο έλεγχός του ασκείται μέσω του ειδικού χειριστηρίου (ή ενός συμβατού), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με κινητό ή tablet με Android. Σημειώνεται ότι υπάρχει επίσης η δυνατότητα σχεδιασμού πορείας πτήσης μέσω GPS και google Maps, καθώς και λειτουργία «Follow Me» (προϋποτίθεται η κατοχή φορητής συσκευής με GPS από τον χρήστη) και «Return to home». Το λογισμικό είναι open source, οπότε είναι δυνατή η τροποποίησή του για πρόσθετες επιλογές και λειτουργίες.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/755382



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου