About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Συνέντευξη από τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Μεταξάκη

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Αντώνη Δ., Γιώργο Γ., Δανάη Μ. Εμμανουέλα Σ. και Σοφία Κ.
Χθες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο σχολείο μας την παράσταση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ''Δωδέκατη νύχτα'', από την θεατρική ομάδα "Σχήμα 7". Όταν τελείωσε αυτή η καταπληκτική παράσταση αποφασίσαμε να πάρουμε συνέντευξη από τον σκηνοθέτη της παράστασης κύριο Κώστα Μεταξάκη!! Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη:

-Γεια σας  και ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μας μιλήσετε!

-Γεια και σε εσάς!

-Γιατί επιλέξατε να παίξετε αυτή τη συγκεκριμένη παράσταση του Σαίξπηρ;


-Επιλέξαμε να παίξουμε τη συγκεκριμένη παράσταση διότι θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο τον χαρακτήρα γραψίματος του Σαίξπηρ.

-Είναι δύσκολο να φτιάχνεται μια παράσταση;

-Είναι πάρα πολύ δύσκολο επειδή μία παράσταση χωρίζεται σε πολλά διαφορετικά θέματα όπως τη μουσική, τα φώτα κ.τ.λ., οπότε για να βγει μια ωραία και καλοφτιαγμένη παράσταση πρέπει να δουλέψουν πολλοί άνθρωποι μαζί ο σκηνοθέτης, ο σκηνογράφος , οι ηθοποιοί και πολλοί άλλοι. 

-Έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το θέατρο;

-Ναι, η δουλειά του θεάτρου είναι να μεγεθύνει αυτά που συμβαίνουν στη ζωή. Επίσης το θέατρο δεν είναι για να δίνει απαντήσεις, είναι για να δημιουργεί ερωτήματα και να τα λύνει ο ίδιος ο θεατής.

-Ποιο είναι το πρόγραμμα ενός σκηνοθέτη;

-Το πρόγραμμα ενός σκηνοθέτη είναι πολύπλοκο. Δεν φτάνουν 5-6 ώρες πρόβες την εβδομάδα αλλά πρέπει να σκέφτεσαι όλη τη μέρα τι θα κάνεις στην επόμενη πρόβα.

-Είστε ευχαριστημένος από τους συνεργάτες σας;

-Βεβαίως, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου.

-Σας αρέσει αυτή η δουλειά;

-Απλώς τη λατρεύω!!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε να απαντήσατε στις ερωτήσεις μας παρά το φορτωμένο πρόγραμμά σας. Καλή συνέχεια στη δουλειά σας και να συνεχίσετε να μαθαίνετε στον κόσμο διάφορα πράγματα μέσω του θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου