About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γιατί το γέλιο κάνει καλό

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Γελάμε όλοι μας λίγο πολύ, καθημερινά. Το γέλιο λένε είναι ζωή και φυσικά, όχι άδικα! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο 5 λόγους για τους οποίους το γέλιο κάνει καλό !!
1. Γιατρικό για το άγχος
Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του γέλιου για την υγεία είναι η μείωση των επιπέδων του άγχους. Δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να απελευθερώσει την ένταση και να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες. Αυτός είναι λοιπόν ένας καλός λόγος για να γελάς με την ψυχή σου.
2. Ρυθμίζει την πίεση κι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
Ήξερες πως το ξέσπασμα σε γέλια μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση; Γελώντας δυνατά, αναπνέεις βαθιά με αποτέλεσμα το αίμα να οξυγονώνεται καλύτερα. Με άλλα λόγια, με το γέλιο τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται ενώ αντίθετα το άγχος και η ψυχολογική πίεση συνδέεται με στένωση των αιμοφόρων αγγείων.
3. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ένα δυνατό γέλιο από ψυχής προασπίζει τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Έρευνες έχουν δείξει πως συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων Τ-κυττάρων κάνοντας τον οργανισμό ανθεκτικότερο στις λοιμώξεις. Θετική σκέψη λοιπόν και γέλιο!
4. Κάνει καλό στην καρδιά
Η θετική επίδραση του γέλιου στην καρδιά είναι τέτοια ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τη γυμναστική και συγκεκριμένα με την αεροβική άσκηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, το μέγεθος της αλλαγής στο ενδοθήλιο (τον εσωτερικό από τους τρεις χιτώνες του τοιχώματος των αγγείων) όταν οι ασθενείς γελούν είναι παρόμοιο με αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε μετά από αεροβική άσκηση ή χρήση στατινών. 
5. Ενισχύει την αντοχή
Εκτός των παραπάνω, το γέλιο μπορεί να αυξήσει και τα όρια της αντοχής σου. Αν το καλοσκεφτείς με το γέλιο κάνεις ασκήσεις αναπνοής, αυξάνοντας την αναπνευστική ικανότητα. 
Αυτή η ερεύνα μας δείχνει ότι πρέπει να γελάμε με την ψύχη μας γιατί κάνει καλό όποτε ας αρχίσουμε από τώρα χαχαχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου