About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου γίνονται πολλοί σεισμοί. Ένας από εκείνους τους σεισμούς είναι και ο σεισμός που έγινε στην Κεφαλονιά. Διαβάστε παρακάτω για να ενημερωθείτε και εσείς!!!
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 17 χιλιόμετρα σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα (26/1/2014) περίπου 6 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, στο μέσο της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, προκαλώντας υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.
Τα έως τώρα στοιχεία δεν αποδεικνύουν πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό και οι επιστήμονες θα χρειαστούν 48 ώρες για να κάνουν ασφαλέστερη σχετική εκτίμησh, δήλωσε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Έως τώρα έχουν καταγραφεί δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους έως 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό. Πολλές δονήσεις υπερβαίνουν τα 4 Ρίχτερ, με τους σεισμολόγους να ερμηνεύουν την έντονη σεισμική ακολουθία ως καλό σημάδι.
Μικρές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια, κυρίως παλιά σπίτια. Μεγαλύτερα ωστόσο προβλήματα παρατηρούνται σε χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Προβλήματα υπάρχουν και σε δρόμους του νησιού, λόγω κατολισθήσεων και πτώσεων βράχων.
Ας ευχηθούμε να μην εκδηλωθεί μεγαλύτερος σεισμός στην Κεφαλονιά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου