About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το παιχνίδι Subbuteo

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Σπυριδούλα Π.

Το Subbuteo είναι ένα σύνολο από επιτραπέζια παιχνίδια προσομοίωσης ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, το κρίκετ, το ράγκμπι και το χόκεϊ. 
Το παιχνίδι Subbuteo είναι μια φυσική προσομοίωση του αθλήματος και απαιτεί την επιδεξιότητα και την ικανότητα στο τίναγμα των φιγουρών που στέκονται σε βαριές βάσεις, προς την μπάλα, η οποία είναι μεγάλου μεγέθους και είναι σχεδόν τόσο ψηλή όσο οι παίκτες.
Αυτό που κάνει το παιχνίδι διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα παιχνίδια επιτραπέζια αθλήματα είναι τα εκατοντάδες πακέτα ομάδων και τα αξεσουάρ. Ενώ τα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια παρουσιάζουν μόνο δύο χαρακτηριστικές ομάδες (συνήθως κόκκινο-μπλε ή άσπρο-μαύρο), το Subbuteo έχει αρκετές εκατοντάδες ομάδων σχεδίων και υποδειγμάτων και όλα αφορούν πραγματικές ομάδες. Ορισμένα χρώματα μιας ομάδας θα μπορούσε φυσικά να χρησιμοποιηθούν για να εκπροσωπούν διαφορετικές ομάδες, όπως η ομάδα 001, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νότιγχαμ Φόρεστ, υπάρχουν όμως και πολλά μοναδικά πακέτα, όπως η Σαμπντόρια και η Σοβιετική Ένωση, ακόμη και αχρωμάτιστα μοντέλα. Υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα εξαρτήματα, όπως οι νέες μπάλες και τα τέρματα, ειδικές φιγούρες για ελεύθερη κτυπήματα και πλάγιες επαναφορές, πάγκοι εξέδρες και φίλαθλοι, αστυνομικοί, προβολείς, και τηλεοπτικές κάμερες.
Το Subbuteo έχει επίσης εδώ και πολλά χρόνια ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γνωστό με το όνομα επιτραπέζιο ποδόσφαιρο (sports table football). Υπάρχει και μια διοικούσα αρχή η FISTF και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάθε χρόνο.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου