About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα Νησιά της Γραμβούσας.. ένας υπέροχος τόπος!!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
(Εμμανουέλα) Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα την τύχη να επισκεφτώ με την οικογένειά μου τα νησιά της Γραμβούσας. Πραγματικά ήταν υπέροχα!!! Είναι ένα μαγευτικό μέρος με γαλαζοπράσινα νερά και πολλά κοχύλια. Διαβάστε παρακάτω για να τα γνωρίσετε και πού ξέρετε; .. μπορεί να τα επισκεφτείτε και εσείς κάποια στιγμή. Πιστέψτε με, αξίζει... 
Τα δύο ακατοίκητα νησιά της Γραμβούσας, η Άγρια και η Ήμερη Γραμβούσα βρίσκονται κοντά στο ομώνυμο ακρωτήρι των Χανίων. Είναι πολύ κοντά στον Μπάλο, διάσημο για τα εξωτικά του νερά που θυμίζουν Καραϊβική. Η Ήμερη Γραμβούσα είναι διάσημη για το επιβλητικό της κάστρο, για την πανέμορφη παραλία και το μοναχικό ναυάγιο.

Η Άγρια Γραμβούσα
Η Άγρια Γραμβούσα βρίσκεται βόρεια από το άκρο του Ακρωτηρίου της Γραμβούσας και η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, λόγω των ψηλών βράχων που σαν τοίχοι περιτριγυρίζουν το νησί. Το αφιλόξενο νησάκι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Νatyra, όπως και όλη η ευρύτερη περιοχή, καθώς στους βράχους της φιλοξενεί γλάρους και διάφορα είδη πουλιών.
Ήμερη Γραμβούσα
Αντίθετα, η Ήμερη Γραμβούσα (που θα την ακούσετε να αναφέρεται απλά και ως Γραμβούσα) είναι προσβάσιμη, καθώς στην νότια και απάνεμη πλευρά της, υπάρχει ένα λιμανάκι όπου σταματούν τα καραβάκια που εκτελούν εκδρομές από τη Κίσσαμο προς τον Μπάλο, σταματώντας και στο νησάκι. Η διαδρομή από την Κίσσαμο ως την Ήμερη Γραμβούσα διαρκεί 1 ώρα. Δίπλα στο λιμανάκι υπάρχει μια υπέροχη παραλία με θαυμάσια χρώματα. Βόρεια της παραλίας βρίσκεται ακόμη προσαραγμένο το πολυφωτογραφημένο ναυάγιο της Γραμβούσας. Επίσης, από την παραλία που βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, ξεκινούν σκαλοπάτια που φτάνουν στο επιβλητικό φρούριο της Γραμβούσας. 
Είναι υπέροχα και θα ήθελα πολύ να ξαναπάω!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου