About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι δημοφιλέστεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

Από το μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Εδώ και πολύ καιρό, ρωτούσα συνεχώς τους γονείς πού θα πάμε φέτος τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο. Αυτοί μου είπαν ότι αυτόν τον χρόνο δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάμε στα πιο ακριβά και στα πιο μακρινά μέρη. Έτσι αποφάσισα να ψάξω για να βρω πληροφορίες για κάποια μέρη που αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς τα Χριστούγεννα. Αν θέλετε να μάθετε και εσείς ποια είναι αυτά διαβάστε το παρακάτω κείμενο.

ΛΑΠΩΝΙΑ
Η Λαπωνία είναι η «χώρα του παραμυθιού» και οι κάτοικοί της έχουν πιάσει πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων... Χριστούγεννα στη Λαπωνία, το καλύτερο δώρο, αν έχουμε μικρά παιδιά.Εδώ συναντάς μικρά ξύλινα σπιτάκια, υπέροχα φωτισμένα, μέσα στο απόλυτο λευκό, πραγματικό όνειρο για όλα τα παιδάκια που επισκέπτονται τη Λαπωνία. Οι Φινλανδοί το έχουν κάνει τόσο όμορφο, που πραγματικά αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε. Ο άγιος, επιβλητικός, συμπαθητικός και καλοκάγαθος, με μακριά γενειάδα, τεράστια ξύλινα παπούτσια και υπέροχη κόκκινη στολή, κάθεται στο θρόνο του μέχρι και τις οχτώ το βράδυ, περιμένοντας υπομονετικά να χαιρετίσει τους μικρούς θαυμαστές του και να φωτογραφηθεί μαζί τους.
ΒΙΕΝΝΗ 
Ένας από τους πιο κλασσικούς, Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι η Βιέννη. Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφα, παραμυθένια. Η αγορά, τα μαγαζιά, τα αυτοκρατορικά παλάτια με τους πανέμορφους κήπους, τα γραφικά της σοκάκια, οι λαμπεροί δρόμοι της, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπάκια και πολύχρωμα στολίδια. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι εντυπωσιακή και η Βιέννη μοιάζει κυριολεκτικά σα να βγήκε από παραμύθι.Στην Πλατεία του Δημαρχείου, στήνεται από τα μέσα Νοεμβρίου, η Χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ μπροστά από το εντυπωσιακό κτίριο, θα δείτε και το Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χιλιάδες λαμπιόνια και στολίδια. Στο κέντρο της παλιάς συνοικίας, ξεχωρίζει ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία. 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Λίγες πόλεις έχουν καταφέρει να ταυτιστούν τόσο έντονα με τα Χριστούγεννα. Ταινίες, τοπία, μουσικές, όλα παραπέμπουν εδώ! Νέα Υόρκη... μια πόλη που έχει τραγουδιστεί από μεγάλους και αξέχαστους καλλιτέχνες, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο Frank Sinatra και έχει γίνει διάσημη για τα Μιούζικαλ, τα θέατρα και την αύρα του αμερικάνικου ονείρου που αποπνέει! O Aγιος Βασίλης, ήδη από τις 22 Νοεμβρίου, υποδέχεται τους μικρούς φίλους του, για να πάρουν όλοι μαζί πρωινό στο Rock Center Café.Απ' έξω βρίσκεται το εντυπωσιακών διαστάσεων δέντρο που φωτίζεται κάθε χρόνο από το Δεκέμβριο του 1933.
Αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλές Χριστουγεννιάτικες πόλεις τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις πόλεις ή να βρείτε καινούργιες μπαίνοντας στην ιστοσελίδα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου